Westlands Museum

Een bezoek aan het vernieuwde Westlands museum staat garant voor een gezellig dagje Westlandse geschiedenis. Alles uit het gebied wordt er verzameld en tentoongesteld. Bovendien is de historische tuin een aanrader.

Tentoonstelling

De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ontstaan van Westland, een verhaal dat al begint in de tijd van de Romeinen. Extra aandacht wordt er besteed aan de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in het Westland. Aan bod komen o.a. de verschillende tuinbouwteelten, de belangrijkste typen kassen en het veilingsysteem. Weet jij wat een A-kas, kniekas of fruitmuur is? Ontdek het allemaal.

Westlands Museum

De historische tuin

Bij het museum bevindt zich een historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroeger tijd. In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals druiven, perziken, pruimen en asperges. Elk jaar teelt het museum ook zogenaamde 'vergeten groenten', zoals bijvoorbeeld postelein, knolraap en schorseneren. De groenten en het fruit uit de tuin zijn tegen aantrekkelijke prijzen in de groentewinkel van het museum te koop.

Bibliotheek

In het centrum is een uitgebreide streek- en tuinbouwhistorische bibliotheek aanwezig. In deze bibliotheek zijn ongeveer 9.000 Westlands gerelateerde publicaties opgenomen.

Het museum is nu (bijna) volledig toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.

Informatie

Middel Broekweg 154
2675 KL Honselersdijk
Tel: 0174-621084
info@westlandsmuseum.nl
www.westlandsmuseum.nl 
Facebook

Openingstijden:
Zie website

Toegangsprijs:
Kinderen (t/m 17 jaar): gratis
Museumkaarthouders: gratis
Volwassenen: € 6,00
65-plussers: € 5,50

Vanwege coronamaatregelen dient u toegangskaarten te reserveren via de 
website van het museum.