Westlands Schaatsmuseum Expositie

  • De Lier

Westlands Schaatsmuseum Expositie

Het Westlands Schaatsmuseum weet alles over de historie van het schaatsen! Het museum is ontstaan uit de verzameling van oprichter Jan Verbeek.

Geschiedenis van het Westlands Schaatsmuseum

Het Westlands Schaatsmuseum is opgericht door Westlander Jan Verbeek uit Naaldwijk. Vele jaren heeft Jan alles verzameld wat maar te maken had met zijn grote passie schaatsen en alles rondom ijspret, zoals sleeën en andere winterse objecten. Het begon als hobby maar naarmate de jaren vervlogen, bereikte zijn verzameling een zodanige omvang dat hij moest uitkijken naar een grotere ruimte. Zijn collectie verhuisde in 2002 naar de oude stal van de monumentale boerderij “De Vlietwoning” van Nico en Gré Ruigrok. Op 26 mei 2009 werd helaas een deel van deze boerderij door brand verwoest... Het museum moest noodgedwongen verhuizen. Gelukkig is een groot deel van de collectie behouden gebleven.

Tot op de dag van vandaag organiseert de stichting van het Westlands Schaatsmuseum tijdelijke exposities, lezingen en lesprogramma's.

Expositie Olypische IJshelden

De entreeprijs voor volwassenen is € 2,50, de leeftijd tussen 12 en 18 jaar € 1,00. Kinderen tot 12 jaar en donateurs hebben gratis toegang. tot 12 jaar.

Informatie

Expositie van het Westlands Schaatsmuseum
Lierweg 53
2678 CT De Lier
info@westlands-schaatsmuseum.nl
koos@koosverbeek.nl
www.westlands-schaatsmuseum.nl

Expositie Olympische IJshelden
De expositie kan worden bezocht van 18 november 2017 tot en met 31 mei 2018.
Elke woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.