Westlandse Archeologiedag

zondag 15 oktober 2017, 13:00

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan jong en oud op zondag 15 oktober terecht in het Westlands Museum om archeologische vondsten uit de eigen streek te zien.

Westlandse Archeologiedag

De conservator heeft uit het depot voorwerpen verzameld die tijdens opgravingen in de laatste honderd jaar bovengronds zijn gekomen. Zeer de moeite waard om te bekijken. In speed-rondleidingen van 20 minuten wordt door onder andere de gemeentelijke archeologe toelichting gegeven op vondsten uit de Romeinse tijd, van recente opgravingen bij de Molenslag in Monster én van kasteel Polanen. Dezelfde experts staan klaar om archeologische vondsten te determineren, dus je kunt zelf gevonden scherven meenemen om te laten onderzoeken.

Voor kinderen

Daarnaast worden tal van activiteiten georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met archeologie. Zij gaan aan de slag als echte archeoloog. Zo kunnen ze in de historische tuin met een metaaldetector op zoek naar oude munten en gaan ze scherven lijmen tot een complete urn. Tot slot leer je hoe je zonder lucifers en aansteker toch vuur kan maken. Spannend!

Meer informatie

Vanwege de te verwachten drukte adviseren we zoveel mogelijk met de fiets te komen. De toegang is voor kinderen gratis en dat geldt ook voor deelname aan de activiteiten. Volwassenen betalen € 5 entree en 65-plussers € 4. De toegang voor museumkaarthouders en donateurs is gratis.

 

 • Westlands Museum

  Middel Broekweg 154
  2675 KL Honselersdijk
  Tel: 0174-621084
  info@westlandsmuseum.nl
  www.westlandsmuseum.nl 
  Facebook

  Openingstijden:
  Dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandagen en feestdagen gesloten. In juli en augustus is het museum doordeweeks om 10.00 open.

  Toegangsprijs:
  Kinderen (t/m 17 jaar): gratis
  Museumkaarthouders: gratis
  Volwassenen: €5,-
  65-plussers: €4,-

   

Datum

zo 15 okt 13:00