Westlandse druiven te koop

De Westlandse druiven kunnen weer geproefd worden! De druif is toch wel hét icoon van de Westlandse tuinbouw. Deze prachtige teelt onder glas stond aan de oorsprong van de glastuinbouw in Westland.

Proef ze overal! Deze mooie fietstocht leidt je langs de Westlandse druivenkassen.

Lees ook: Westlandse druiven, druiven met pit!

Proef de Westlandse druif

Zaterdag 30 juni 2018 startte de verkoop van de Westlandse tafeldruiven bij de Westlandse Druif en later bij Druivenkwekerij Sonnehoeck. Nieuw Tuinzight verkoopt druiven vanaf half augustus. De druiven worden in échte druivenkassen op traditionele wijze geteeld. Het zijn tafeldruiven, dus die kunnen uit de hand gegeten worden. Deze druif is vaak zoeter dan een wijndruif.

Een gezond en lekker kissie druiven!

Themapark de Westlandse Druif

Themapark de Westlandse Druif opende vrijdag 29 juni 2018 het druivenseizoen. Op deze dag werd ook de Westlandse druivenprinses bekend gemaakt en werd het eerste 'kissie' druiven geveild. Vanaf zaterdag 30 juni startte de verkoop van druiven en kunt u zelf de overheerlijke Westlandse druiven komen proeven. De Westlandse Druif is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur (horeca tot 17.00 uur). De druiven zijn tot ongeveer november verkrijgbaar. 

Waar? Vlotlaan 535 in Monster

Westlandse druiven

We verkopen 28.000 kilo druiven

Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

Bij Druivenkwekerij Sonnehoeck startte omstreeks 15 juli 2018 ook de verkoop van druiven. De bezoekers kunnen proeven hoe zoet en sappig de druiven zijn. De druiven zijn elke zaterdag te koop tussen 11.00 en 16.00 uur in de voortuin van Sonnehoeck. Bij deze Historische Druivenkwekerij worden de druiven nog gekweekt in echte traditionele druivenkassen, waarvan de oudste uit 1905 stamt. De druiven zijn van het ras Franckenthaler en zijn dit jaar weer van uitzonderlijke kwaliteit. De druiven zijn ongeveer tot half oktober verkrijgbaar.

Waar? Hollewatering 26 in Kwintsheul

Sonnehoeck

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

Vanaf vrijdag 24 augustus 2018 start de oogst van de lekkerste biodynamisch geteelde Westlandse tafeldruiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Te beginnen met de Blauwe en de Witte Frankenthalers. De druivenwinkel op de druivenkwekerij is elke werkdag geopend van 11.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen mag proeven!

Waar? Zwethkade Zuid 45 in Den Hoorn

Kijk voor meer activiteiten en evenementen in de regio Westland op: www.bezoek-westland.nl

Datum

woensdag 1 augustus 2018

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!