Workshop Botanisch tekenen

zondag 9 februari 2020, 14:00

Je kent misschien wel de beroemde 17e eeuwse bloemstillevens en de botanische tekeningen waarbij een plant nauwkeurig wordt weergegeven met alle specifieke kenmerken. Deze tekeningen worden door de wetenschap nog steeds gebruikt, maar er is steeds meer belangstelling voor als kunstvorm.

Natuurgetrouw tekenen

Tijdens deze workshop gaan we planten, bladeren, bloemen, knoppen enz. zo natuurgetrouw tekenen als kan met potlood, waarbij het onderwerp op ware grootte en met de juiste contrasten wordt uitgevoerd. Vervolgens wordt de tekening met kleurpotlood of aquarelverf uitgewerkt. Voor het onderwerp, de planten, zijn we aan het juiste adres, voor mooie voorbeelden duiken we de historische tuin van het museum in, om vervolgens aan de slag te gaan met de verzamelde planten.

Aanmelden

De workshop start om 14.00 uur en duurt twee uur. De workshop is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden, enige ervaring is handig maar niet noodzakelijk. Workshop-begeleider is Miranda Pronk van Creatief Centrum 't Atelier in Naaldwijk. Dankzij financiële ondersteuning van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven zijn de kosten voor deelname zeer beperkt: € 7,50. Dat is inclusief toegang tot het museum en een bakje koffie of thee. Er geldt een maximum van 12 deelnemers.

Aanmelden vooraf is benodigd. Dat kan via deze pagina op de website van het Westlands Museum. Na versturing van je aanmelding (kan voor meerdere personen tegelijk), krijg je direct een verzoek tot betaling. Pas na betaling is je inschrijving definitief.

 • Westlands Museum

  Middel Broekweg 154
  2675 KL Honselersdijk
  Tel: 0174-621084
  info@westlandsmuseum.nl
  www.westlandsmuseum.nl 
  Facebook

  Openingstijden:
  Dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandagen en feestdagen gesloten. In juli en augustus is het museum doordeweeks om 10.00 open.

  Toegangsprijs:
  Kinderen (t/m 17 jaar): gratis
  Museumkaarthouders: gratis
  Volwassenen: €5,50
  65-plussers: €5,-

   

Datum

zo 9 feb 14:00