Workshop Botanisch tekenen

zondag 18 oktober 2020, 14:00

Het Westlands Museum organiseert dit najaar workshops ‘Botanisch tekenen’. Tijdens deze workshop gaat u planten, bladeren, bloemen en knoppen natuurgetrouw tekenen met potlood, waarbij het onderwerp op ware grootte en met de juiste contrasten wordt uitgevoerd. Vervolgens werkt u de tekening met kleurpotlood of aquarelverf uit.

Workshop Botanisch tekenen

Voor het onderwerp, de planten, zit u aan het juiste adres. Voor mooie voorbeelden gaat u de historische tuin van het museum in, om daar aan de slag te gaan met de verzamelde planten. Bij minder goed weer worden in de tuin materialen verzameld en vindt de workshop binnen in de Hooiberg plaats. Uiteraard worden de regels van het RIVM in acht genomen.

Deze activiteit wordt drie keer georganiseerd, op de zondagen 13 en 27 september, en 18 oktober.

De workshop start steeds om 14.00 uur en duurt twee uur. Hij is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Workshop-begeleider is Miranda Pronk van Creatief centrum ‘t Atelier. Dankzij financiële ondersteuning van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven zijn de kosten voor deelname beperkt: € 10,00. Dat is inclusief toegang tot het museum en een bakje koffie of thee. Per workshop kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen. Vooraf aanmelden is benodigd en dat kan via de website www.westlandsmuseum.nl (kijk bij Agenda).

Datum

zo 18 okt 14:00