3 wandelroutes langs dorpen, kust of kassen

foto: Danny Taheij

Wandelroutes

Wandel door het dorp naar de kust of langs de kassen, of allebei! Dit zijn drie wandelroutes in Naaldwijk, ‘s-Gravenzande of Monster. Geniet van het leuke dorp én natuur tijdens je wandeling. Wandel je mee?

1. Wandelroute Naaldwijk en Heilig Geesthofje

Wandelroute Naaldwijk

Je wandelt bijna twee uur en de route gaat dwars door de historische kern van Naaldwijk. Hier zie je o.a. de vijftiende-eeuwse Oude Kerk. Vlakbij ontdek je het Heilige Geesthofje, uit 1630. In Naaldwijk kan je terecht voor wat eten of drinken bij restaurant Bij5 of Brasserie Mirell. Aan de Lange Broekweg wandel je langs een Groente Stalletje naar recreatiegebied Wollebrand. Ook hier kan je wat lekkers in het restaurant nuttigen.

2. Wandelen langs het water vanuit 's-Gravenzande

Wandelroute 's-Gravenzande

Strik je veters voor deze wandeling van ca. 3,5 uur! Plassen, vaarten en de zee begeleiden je op deze mooie wandelroute rond het mooie oude ’s-Gravenzande. Voor een hapje of een drankje kan je bij Bistro de Herberg, het Galjoen of Eetcafé de Witte terecht (niet op de route). Onderweg kijk je weer uit over de duinen en dan weer over de kassen. Let op: een gedeelte van deze route loopt over het strand heen. Deze route is dus niet volledig verhard en niet overal even makkelijk begaanbaar voor iedereen.

3. Rondje duinen bij Monster

Wandelroute duinen bij Monster

Je anderhalf uur durende wandelroute gaat van start bij Natuurlijk Westland “honing en meer” (tip: de producten zijn heerlijk!) en die volg je tot aan zee. Je wandelt achter de duinen langs over de Slaperdijk, met zicht op een uitgestrekt landschap van kassen. Liever zeezicht? Dan wandel je bovenlangs, via knooppunt 40. Het kan allebei!

Plas van Alle Winden

Dit zijn de mooiste wandelgebieden in het Westland

In het Westland zijn er prachtige wandelgebieden waar je kunt wandelen. Door het bos, langs de kust of over het strand. Lees hier waar je jouw stappen kan gaan tellen.

Read More