Fietsen langs kust en kassen

foto: Glenn Mostert

Beleef het Westland op de fiets

Alle fietsroutes

Westland is een heerlijk gebied om al fietsend te verkennen. Wat dacht je van een fietstocht langs stalletjes langs de weg, waarbij je de heerlijkste groenten en fruit of de prachtigste bloemen voor een ‘prikkie’ kunt kopen. Of een fietsrit door de duinen met uitzicht op zee. Of een gezellige fietstocht met de kinderen naar het Staelduinse Bos.

Fietsroutes langs de kust

Fietsen langs de kust

Langs een groot deel van de Westlandse kust ligt een prachtig fietspad, waarbij je niet ‘in de duinen’, maar letterlijk ‘op de duinen’ fietst. Stop onderweg voor een hapje of een drankje en ontdek dan de tuinderslaantjes tussen de kassen.

Fietsroutes tussen de kassen

Fietsen tussen kassen

Het Westland bestaat uit het grootste aaneengesloten gebied aan glazen kassen in de wereld. In deze kassen wordt op een heel innovatieve manier gewerkt aan het kweken en telen van groenten, fruit en potplanten. De glazen kassen maken ook dat het Westland een uniek landschap kent. Ontdek fietsend mooie tuinderslaantjes en de gezellige dorpskernen.

NIEUW: KASSEN ROUTE WESTLAND
Stap op je fiets en ontdek met de nieuwe Kassen Route Westland de fascinerende wereld van de glastuinbouw in het Westland. Met 3 verschillende routes fiets je langs 22 tuinders die jou vol trots vertellen over hun kas, hun groenten, potplanten of bloemen.

Fietsroutes voor e-bikes

Fietsroutes voor e-bikes

Deze mooie fietsroutes door Westland zijn extra leuk met een elektrische fiets! Waarom? Ze zijn lekker lang en gaan langs diverse bijzondere locaties in onze regio.

Fietsroutes langs streekproducten

Fietsen langs streekproducten

Het Westland is rijk aan stalletjes langs de weg en kleine lokale streekproductenwinkels. Hier worden vaak voor een appel en een ei, de mooiste producten verkocht. Neem een handje kleingeld mee, een stevige fietstas en ga op pad. Ontdek onze fietsroutes langs de kassen.

Soepfietsroutes

Soepfietsroutes

‘Soepfietsen’? Een leuke en typisch Westlands manier om lokaal mooie ingrediënten bij elkaar te fietsen voor een heerlijke soep. Leuk om te doen, gezond voor lijf en leden en je maakt op een heel andere manier kennis met je omgeving en lokale producenten.

Fietsroutes door de regio

Ontdek de regio

De regio Westland is rijk aan water, het oudste polderlandschap van Nederland, historische tuinderslaantjes tussen kassen, een prachtige kust, traditionele jeneverstokerijen en eeuwenoude dorps- en stadskernen. Wij nodigen je van harte uit dit verrassende en afwisselende gebied fietsend te ontdekken.

Fiets huren

Huur een fiets

Heb je geen fiets bij de hand of wil je juist eens een met een elektrische fiets of tandem op pad, huur dan een fiets.

Ontdek het Westland op de fiets

Stap op de fiets en vier vakantie in het Westland. Ontdek welke prachtige routes er zijn: langs de kust, tussen de kassen, naar het Staelduinse Bos. Het Westland biedt je heel veel uurtjes fietsplezier, met onderweg leuke fietsstops voor een hapje en een drankje.

vos in de duinen van het Westland onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen

Spot deze 8 dieren langs de Westlandse kust

Langs de Westlandse kust, in Nationaal Park Hollandse Duinen, worden het hele jaar door verschillende dieren in de duinen gespot. Lees in deze blogpost waar en wanneer je welke dieren tegen kunt komen!

Read More