Kunst en cultuur in de Glazen Stad

foto: Glenn Mostert

Ontdek kunst en cultuur tussen de kassen

Tussen de kassen van het Westland is veel kunst en cultuur te vinden: musea die de geschiedenis van ons gebied laten zien, typische Westlands culturele evenementen en ateliers en galeries. Ontdek je ze mee?

Musea in het Westland

Ontdek de musea

De geschiedenis van het Westland gaat terug tot het stenen tijdperk. In de tijd van de Romeinen was het Westland al een dichtbevolkt gebied. In de achttiende eeuw was het Westland een lustoord voor rijke lui. Vanaf de negentiende eeuw heeft het Westland zich ontwikkeld tot een belangrijk gebied voor de tuinbouw. Deze rijke geschiedenis vind je terug in onze musea.

Cultuur in het Westland

Beleef de cultuur

De eigenzinnigheid van het Westland toont zich in haar cultuur. Het arbeidsethos, het ‘recht door zee’, de sociale bevlogenheid en het gevoel voor saamhorigheid tonen zich in de Westlandse cultuur.

Monumenten in het Westland

Westlandse monumenten

Ruim 200 gemeentelijke- en 80 rijksmonumenten in de gemeente Westland dragen bij aan het karakter, de stijl en de sfeer van het Westland. Dit zijn een aantal zeer bijzondere en historische gebouwen, eeuwenoude waterwegen en karakteristieke lanen.

Open Monumentendag 2021

Het 2e weekend van september is het Open Monumentendag. Tal van Westlandse monumenten zijn dan geopend. Klik op de link en bekijk het programma.

Programma OMD 2021

Theaters en Podia

Theaters en Podia

Voor optredens en voorstellingen in het Westland zijn er meerdere podia. Naast het WestlandTheater De Naald (meerdere keren verkozen tot het ‘Beste kleine theater van Nederland’) kan je op meerdere plekken genieten van cultuur.

Routes langs kunst, cultuur en erfgoed

Leuke routes

Ontdek leuke en verrassende routes in het Westland. Onderweg kom je leuke plekjes tegen om even te stoppen voor een hapje of een drankje.

Ateliers & Galeries

Ateliers & Galeries

Ga geheel verzorgd op pad. Deze route is voor je uitgestippeld. Onderweg zijn er leuke plekjes om even te stoppen voor een hapje of een drankje.

varend corso westland boten varende westlander bloemen groenten evenement

Culturele evenementen

De Westlandse cultuur is ook terug te vinden in typisch Westlandse culturele evenementen, zoals het Varend Corso Westland. En er is meer.

Read More

Workshops & cursussen

Schilderen aan zee of in een kas vol bloemen. Kom meer te weten komen over bloemschikken en tuinieren. Ontdek het leuke aanbod aan workshops en cursussen.

Workshops & cursussen