Varen in het Westland

Varen tussen de kassen en door de polder

Het Westland heeft ruim 90 kilometer aan recreatief vaarwater. Ontdek het diverse landschap tussen kassen, polders en dorpskernen. Stap in een sloep, een kano of een rondvaartboot en geniet van de vaarwegen.

Zo leuk is varen in het Westland

Varen is een unieke manier om het Westland te leren kennen.

Geschiedenis Westlandse vaarroutes

Geschiedenis vaarroutes

De waterwegen in het Westland werden vroeger gebruikt om producten uit de kassen te vervoeren naar verschillende veilingen in het Westland. Dat was veel efficiënter dan over de weg. De rijke geschiedenis van de waterwegen in het Westland is bijzonder om te ontdekken. Lees er hier alles over.

Rondvaarten in het Westland

Boek een rondvaart

Vaar met je vrienden of familie mee in een mooie rondvaartboot en krijg onderweg uitleg van de schipper. Vaar mee met een themavaart of huur zelf een hele rondvaartboot af. Enkele rondvaartboten zijn geschikt voor mindervaliden. Boek hier gelijk een rondvaart!

Bootje huren in het Westland

Bootje huren

Een dagje uit op het water is heerlijk. Wil je ook zelf het water op en het Westland ontdekken? Huur een elektrische sloep (e-sloep) of een kano. De vaarroutes zijn langs de kant uitstekend aangegeven. Vind altijd de weg en je kunt de route net zo lang maken als je zelf wilt. Bekijk de opties.

Vaarroutes in het Westland

De vaarroutes in Westland zijn duidelijk bewegwijzerd met knooppuntenborden. Zo weet je precies welke kant je op kunt. Bekijk de vaarroutes.

Vaarroutenetwerk

Ontdek het Westland vanaf het water

Kees Kornaat is een ware vaarfanaat. Hij heeft boten ontworpen en gebouwd en is meerdere keren per week op de Westlandse wateren te vinden. Vanwege zijn kennis en enthousiasme is Kees op deze website terug te vinden als ‘Westland Expert Varen‘. Wilt u iets weten over varen het varen, aarzel dan niet hem te mailen.

Wij maakten met Kees een vaartocht van 1,5 uur. Vanuit de dorpskern van De Lier richting het kleinste dorp van Nederland: ’t Woudt en terug.