De mooiste routes in het Westland

foto: Glenn Mostert

Welke route kies jij?

Volg een route en geniet! Ontdek hier de fiets-, vaar- en wandelroutes in het Westland. De routes nemen je mee in een wereld die je nog niet kent. Je zal veel ontdekken van het gebied. Kom fietsen, varen en wandelen en ontdek de bijzondere en unieke kanten van het Westland.

Fietsroutes

Fietsroutes

Geheel verzorgd op pad: de route is voor je uitgestippeld en onderweg zijn er leuke plekjes om even te stoppen voor een hapje of een drankje.

Wandelroutes

Wandelroutes

Wandelen biedt je een prachtig tempo om een kleiner gebied heel goed te leren kennen. En als je er vaker komt, in alle seizoenen, zie je ook de pracht van de natuur. Ontdek welke afwisselende routes je al wandelend kunt ontdekken.

Vaarroutes

Vaarroutes

Met ruim 90 kilometer recreatief vaarwater zijn de vaarroutes in het Westland een onontdekte parel. Je vaart tussen de glazen kassen door. Langs dorpskernen of een open polderlandschap met koeien en grutto’s. Het is een beeld van het Westland dat niet iedereen kent.

Ruiterpaden

Ruiterpaden

Voor veel liefhebbers van paardrijden is een strandrit het summum van vrijheid. Heerlijk galopperen met je paard langs de vloedlijn. In het Westland kan dit, met een eigen paard of een leenpaard van een manege die op een steenworp afstand van het strand ligt. Rijd je graag paard? Bekijk de route!

Historische routes

Historische routes

In het kader van 75 jaar Vrijheid in het Westland zijn vijf bijzondere wandel-, fiets- en vaarroutes uitgebracht die je langs plekken leiden. Ontdek waar zich tijdens de Tweede Wereldoorlog belangrijke gebeurtenissen hebben afgespeeld.

Fiets- en wandelroutes op basis van knooppunten

Fiets- en wandelknooppunten vormen de basis voor de vele routes die we gemaakt hebben door het Westland. Je vindt ze hier terug.

Ontdek de knooppunten routes