Privacyverklaring Bezoek Westland

Dit is de Privacyverklaring van bezoek-westland.nl, de website van Stichting Bezoek Westland. Stichting Bezoek Westland verzorgt de marketing van het Westland met als doel het gebied op de kaart te zetten als bestemming voor dag- en verblijfstoerisme en recreatie. Op bezoek-westland.nl (ook aangeduid als “Website”) geven wij bezoekers en inwoners informatie over alles wat er te doen is in het Westland.

Als je gebruik maakt van bezoek-westland.nl, verwerken wij persoonsgegevens. Wij vinden het belangrijk om persoonsgegevens zorgvuldig te behandelen. In deze Privacyverklaring kun je lezen hoe Bezoek Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

Contactgegevens Stichting Bezoek Westland

Bezoek Westland (“Stichting Bezoek Westland”, “wij”, “ons” of “onze”) is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens en is gevestigd in het Westland, aan de Grutto 56, 2295 PV in Kwintsheul en is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 65760387. Voor vragen over de verwerking van persoonsgegevens kun je contact opnemen via info@bezoek-westland.nl.

Toepassingsbereik

Deze Privacyverklaring is op jou van toepassing wanneer je gebruik maakt van bezoek-westland.nl. Je vindt hier regelmatig nieuwe artikelen en video’s over interessante activiteiten, bezienswaardigheden en evenementen. Ook kun je via de Website contact met ons opnemen en je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Doeleinden en grondslagen

Wij gebruiken jouw persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Volgens de wet mogen we dat alleen als we daar een reden voor hebben, dat wordt een “grondslag” genoemd. Voorbeelden van grondslagen zijn: jouw toestemming, het sluiten/uitvoeren van een overeenkomst, het gerechtvaardigd belang van Bezoek Westland of het uitvoeren van een wettelijke verplichting.

Overzicht
In onderstaand overzicht leggen we uit waarom Bezoek Westland persoonsgegevens verzamelt (ook wel het “doeleinde”), welke grondslag wij daarvoor hebben en om welke gegevens het gaat.

Het overzicht bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Bezoek van de Website
  2. Nieuwsbrief en e-mailtracking
  3. Bewaren en delen van jouw favorieten
  4. Contact opnemen
  5. Overige verwerkingen

1. Bezoek van de Website

Als je bezoek-westland.nl bezoekt, verwerken wij informatie om jouw belangstelling voor onze Website te meten, het gebruik te monitoren en om onderdelen van de Website op de juiste wijze weer te geven. Wij verwerken onder andere je IP-adres, welke pagina’s en onderdelen van bezoek-westland.nl je bezoekt, de browser die je gebruikt en het tijdstip en datum van het bezoek. Wij maken hiervoor gebruik van cookies en pixels. Meer informatie over cookies en pixels, de verzamelde persoonsgegevens en de bewaartermijnen in dat verband vind je in ons cookie statement.

De verwerking van de persoonsgegevens om de Website beter te laten functioneren en het webbezoek te monitoren zijn noodzakelijk voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen. Wij kunnen ook persoonsgegevens verzamelen door middel van tracking cookies en pixels van derde partijen, die jouw surfgedrag op het internet volgen en/of de effectiviteit van onze advertenties meten. Deze informatie verwerken wij alleen nadat wij daarvoor jouw toestemming hebben gekregen. Meer informatie vind je in ons cookie statement.

Verder verwerken wij jouw tijd- en locatiegegevens, maar alleen als jij daar toestemming voor hebt gegeven. Wij gebruiken deze gegevens om de Website relevanter voor jou te maken, bijvoorbeeld door een restaurant te tonen dat bij jou in de buurt is gevestigd en op dat moment open is. De tijd- en locatiegegevens worden alleen opgehaald als jij de Website bezoekt. Wij bewaren locatiegegevens voor de duur van 30 dagen.

2. Nieuwsbrief en e-mailtracking

Via onze Website kun je je abonneren op onze nieuwsbrief, waarin wij je op de hoogte houden van de leukste nieuwtjes en tips van het Westland. Na jouw aanmelding ontvang je een e-mail ter herbevestiging van jouw aanmelding. Als je vervolgens aangeeft inderdaad nieuwsbrieven te willen ontvangen, sturen wij jou de nieuwsbrief periodiek toe tot het moment van afmelding. Afmelding kan door middel van de hyperlink die onderaan elke nieuwsbrief staat.

In onze nieuwsbrieven hebben wij een tracking functionaliteit (pixel) opgenomen. Als je de nieuwsbrief opent, ontvangen wij de volgende informatie: welke browser en welk besturingssysteem worden gebruikt bij het openen van de e-mail, IP-adres, e-mailadres, onderwerp en inhoud (het aantal links, tekst en URL’s van de links) van de geopende e-mail, wanneer deze e-mail is verstuurd, het aantal links, tekst en URL’s van de links waarop je klikt. Ook kunnen wij zien welke browser en welk besturingssysteem worden gebruikt bij het openen van de e-mail, de datum en het tijdstip waarop dat gebeurt, het aantal keer dat de e-mail geopend wordt en wanneer je deze e-mail hebt ontvangen. Dit wordt weergegeven in statistieken.

Wij verwerken jouw e-mailadres om jou een e-mail te kunnen sturen. De andere hier genoemde persoonsgegevens verwerkt Bezoek Westland omdat het belangrijk voor ons is om onze e-mails te blijven verbeteren. Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van ons gerechtvaardigd belang. De persoonsgegevens die wij verwerken in het kader van e-mailtracking verwijderen wij 1 maand na de ontvangst daarvan. Het e-mailadres en de gegevens om aan te tonen dat jij toestemming hebt gegeven voor het versturen van de nieuwsbrief, verwijderen wij 5 jaar na afmelding voor de nieuwsbrief.

3. Bewaren en delen van jouw favorieten

Via bezoek-westland.nl kun je jouw favoriete pagina’s. Door middel van een cookie onthouden wij de favorieten die je bij bezoek van de Website opslaat. Het opgeslagen favorietenlijstje is gekoppeld aan het apparaat waarmee je de Website bezoekt. Zie voor meer informatie hierover ons cookie statement.

4. Contact opnemen

Je kunt op verschillende manieren contact met Bezoek Westland opnemen, afhankelijk van hetgeen je wilt vragen of bespreken. Zo kun je bijvoorbeeld een e-mail sturen aan info@bezoek-westland.nl als je vragen hebt over bezoek-westland.nl. Ook kun je via onze sociale media kanalen contact met ons opnemen. Wij verwijzen jou voor een volledig overzicht van hoe je contact met ons kunt opnemen naar de contactpagina.

Als je contact met Bezoek Westland opneemt, verwerken wij de persoonsgegevens die je aan ons verstrekt. Welke gegevens het precies betreft hangt af van jouw vraag of verzoek, maar het kan bijvoorbeeld gaan om jouw naam, e-mailadres, telefoonnummer en de informatie die je bij jouw vraag verstrekt. Ook als je telefonisch contact opneemt, leggen wij informatie over jou vast als dat nodig is voor het afhandelen van jouw vraag.

Bovengenoemde persoonsgegevens verwerken wij ter behartiging van het gerechtvaardigd belang van Stichting Bezoek Westland: wij zorgen ervoor dat wij op een goede manier jouw vragen kunnen afhandelen. Wij bewaren de persoonsgegevens na afhandeling van jouw vraag of verzoek nog 3 maanden

5. Overige verwerkingen

Bezoek Westland verwerkt ook persoonsgegevens ter bescherming van haar rechten (bijvoorbeeld via een rechtszaak of voor incassovorderingen) of indien Bezoek Westland moet voldoen aan een verzoek van toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsautoriteiten. Voorbeelden zijn de Autoriteit Persoonsgegevens en de politie. Wij doen dit alleen als dat op grond van de wet verplicht is of wanneer dit inderdaad noodzakelijk is ter bescherming van onze rechten. Indien het is toegestaan, zal Bezoek Westland jou hiervan in detail op de hoogte stellen.

Toegang tot jouw persoonsgegevens

Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en wij zullen daarom uiterst zorgvuldig met jouw gegevens omgaan. Wij verlenen een aantal partijen toegang tot jouw gegevens. Hieronder noemen wij welke partijen dat zijn. Ook leggen wij uit hoe wij ervoor zorgen dat onze werknemers en door ons ingeschakelde derden de vertrouwelijkheid van jouw gegevens respecteren.

  1. Werknemers
    Onze werknemers hebben toegang tot jouw persoonsgegevens, maar alleen als zij de gegevens nodig hebben bij het uitvoeren van hun functie. Zo heeft niet iedere werknemer toegang tot de e-mailbox waar de ingevulde contactformulieren binnenkomen. Bovendien hebben werknemers van Bezoek Westland een geheimhoudingsverklaring getekend.
  2. Verwerkers (partijen namens ons)
    Bezoek Westland maakt bij sommige gegevensverwerkingen gebruik van derde partijen die namens ons persoonsgegevens verwerken (een verwerker). Wij maken bijvoorbeeld gebruik van externe partijen om onze Website te hosten, gegevens op te slaan en te beheren en direct marketing activiteiten uit te voeren (het versturen van nieuwsbrieven en het aanmaken van e-mail campagnes). Wij sluiten altijd een verwerkersovereenkomst af met ingeschakelde verwerkers.
  3. Verwerkingsverantwoordelijken (partijen waar wij mee samenwerken)
    Wij delen persoonsgegevens ook met dienstverleners die (gedeeltelijk) zelf verantwoordelijke zijn voor hetgeen zij met jouw persoonsgegevens doen (een verwerkingsverantwoordelijke). Een voorbeeld is het administratiekantoor waar wij mij samenwerken en partijen die wij inschakelen bij het tonen- en personaliseren van advertenties, bijvoorbeeld Facebook. Omdat deze partijen zelf (gedeeltelijk) verantwoordelijk zijn voor het verwerken van jouw persoonsgegevens, moeten zij jou daar zelf over informeren.
  4. Autoriteiten en vorderingen
    Wij kunnen persoonsgegevens ook delen met derden waaronder toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsautoriteiten. Zie hiervoor ook de beschrijving onder ‘6. Overige verwerkingen’.

Links naar websites van andere partijen

Op onze Website staan veel hyperlinks naar websites van derden. Door middel van deze hyperlinks verlaat jij bezoek-westland.nl. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze websites. Deze partijen moeten jou zelf informeren over de persoonsgegevens die zij van jou verwerken.

Verwerking buiten de Europese Economische Ruimte
Bezoek Westland probeert persoonsgegevens zo veel mogelijk in Nederland te verwerken, maar laat in bepaalde gevallen ook persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte verwerken. Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van Google Drive. Deze partij verwerkt wereldwijd persoonsgegevens.

Om te voldoen aan de EU-wetgeving voor internationale doorgifte is deze partij gecertificeerd onder de EU-US Privacy Shield en de Zwitserse-US Privacy Shield. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van modelcontractbepalingen of adequaatheidsbesluiten die door de Europese Commissie zijn vastgesteld. Wij verwijzen je naar de Privacyverklaring van deze partijen voor meer informatie over deze gegevensverwerkingen.

Jouw rechten

Als Bezoek Westland persoonsgegevens van jou verwerkt, heb jij de volgende rechten.

Recht van inzage.
Je hebt het recht om te vragen om inzage in de persoonsgegevens die Bezoek Westland van jou verwerkt.

Recht om vergeten te worden.
Onder bepaalde omstandigheden heb je ook het recht om je persoonsgegevens door ons te laten wissen. Dat kan het geval zijn als de persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden die wij in deze Privacyverklaring hebben genoemd.

Recht op rectificatie.
Verder kun je aan ons vragen of wij persoonsgegevens van jou willen rectificeren, wat inhoudt dat wij onjuiste of onvolledige persoonsgegevens van jou zullen corrigeren.

Recht van bezwaar.
Je hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens als Bezoek Westland deze uitvoert op grond van ons gerechtvaardigd belang. Als jouw persoonsgegevens voor direct marketing worden verwerkt (nieuwsbrief), dan mag je altijd bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens.

Recht op beperking.
Dit recht houdt in dat je in bepaalde gevallen aan Bezoek Westland kunt vragen om het gebruik van jouw persoonsgegevens te beperken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je gegevens niet kloppen, de verwerking niet volgens de wet is of jij bezwaar bij ons hebt gemaakt.

Recht op overdraagbaarheid.
Als de verwerking is gebaseerd op jouw toestemming of de uitvoering van een overeenkomst, moet Bezoek Westland in de meeste gevallen – op jouw verzoek – alle persoonsgegevens aan jou versturen in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm. Op die manier kun je jouw gegevens doorsturen aan een andere partij.

Intrekken van jouw toestemming.
Wanneer wij persoonsgegevens van jou verwerken op basis van jouw toestemming, heb jij het recht om die toestemming op elk moment weer in te trekken. Dat heeft geen invloed op de persoonsgegevens die Bezoek Westland heeft verwerkt voordat jij je toestemming introk.

Als je één van bovengenoemde rechten wilt uitoefenen, kun je contact opnemen via info@bezoek-westland.nl. Bezoek Westland zorgt ervoor dat jouw verzoek altijd en zo snel mogelijk wordt beantwoord. We zullen in ieder geval binnen één maand na ontvangst inhoudelijk op het verzoek reageren. Wij kunnen deze termijn ook met twee maanden verlengen, maar daar stellen we je in dat geval van op de hoogte.

Bovengenoemde rechten zijn niet absoluut. Dat betekent dat er (wettelijke) uitzonderingen zijn die gelden voor Bezoek Westland om het verzoek af te wijzen. Als wij besluiten jouw verzoek afwijzen, zullen wij jou uitleggen waarom. Wij kunnen daarnaast om aanvullende informatie vragen om jouw identiteit te controleren.

Klachten of vragen

Indien je nog vragen mocht hebben over de Privacyverklaring van Bezoek Westland of een klacht hebt, dan kun je mailen met info@bezoek-westland.nl. Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aanpassingen

In geval wijziging van onze Privacyverklaring nodig mocht zijn, dan vindt je op deze pagina altijd de meest recente informatie. Als we onze Privacyverklaring zodanig veranderen dat de verandering grote gevolgen voor jouw privacy heeft, zullen wij jou daar zoveel mogelijk op wijzen.

Laatste update: 4 juni 2021

Cookie verklaring Bezoek Westland

Bezoek-westland.nl gebruikt verschillende cookies, voor verschillende doeleinden. Hieronder een overzicht welke cookies worden geplaatst en waarom.

Houd er rekening mee dat als je (bepaalde) cookies weigert, je mogelijkerwijs geen of niet volledig gebruik kunt maken van de functionaliteiten van deze website. Hieronder staat een overzicht van de soorten cookies die wij plaatsen en de bijbehorende doeleinden.

1. Functionele cookies, om www.bezoek-westland.nl aan te kunnen bieden en laten functioneren en om jouw voorkeuren te onthouden.

2. Google analytics cookies, om inzicht te hebben in hoe onze bezoekers gebruikmaken van (onderdelen van) www.bezoek-westland.nl. Denk aan bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze manier kan Bezoek Westland de communicatie beter afstemmen op de behoeften van de websitebezoekers. Bezoek Westland kan niet zien wie (welke pc) haar website bezoekt. Google kan dit als aanbieder van de dienst wel, maar kan dit niet relateren aan privacygevoelige informatie. Ook mogen zij deze informatie niet voor andere doeleinden gebruiken en niet overdragen aan derden zonder gerechtelijk bevel daartoe.

3. Social media cookies zijn nodig voor het liken van berichten, delen van nieuwsartikelen en het updaten van jouw status op Facebook. Als je tijdens het bezoek aan onze website bent ingelogd op Facebook, zullen er meer cookies worden geplaatst dan wanneer je dit niet bent. In beide gevallen wordt de informatie beperkt bewaard (90 dagen) en slechts gebruikt om producten te verbeteren en niet om te verkopen aan of delen met adverteerders zonder jouw toestemming. Het delen van informatie op Facebook kan alleen als jij hiervoor uitdrukkelijk toestemming geeft.

4. De advertentienetwerken waar wij mee samenwerken, plaatsen ‘tracking cookies’ op jouw computer. Deze cookies worden gebruikt om bij te houden welke pagina’s jij bezoekt, om zo een profiel van jouw onlinesurfgedrag op te bouwen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om advertenties af te stemmen op jouw surfgedrag. Daarnaast worden deze cookies gebruikt om de frequentie te beperken waarmee een advertentie aan jou wordt getoond.

Levensduur cookies

De meeste cookies die www.bezoek-westland.nl gebruikt, zijn sessiecookies. Dit betekent dat ze automatisch van jouw vaste schijf worden verwijderd wanneer je jouw sessie beëindigt (dus wanneer je uitlogt of jouw webbrowser sluit). De permanente cookies hebben een uiteenlopende levensduur, variërend van 90 dagen tot enkele jaren. Je kunt de permanente cookies wissen via de browserinstellingen.

Cookies van derde partijen

Zowel Bezoek Westland als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Het gaat daarbij alleen om analytics cookies die Google plaatst. Die partijen kunnen de cookies echter niet plaatsen zonder toestemming van Bezoek Westland.

Weigeren van (bepaalde) cookies

Je kunt via de instellingen van jouw browser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Safari, Firefox, Mozilla of Chrome) aangeven of en, zo ja, welke cookies jij accepteert. Het verschilt per browser waar deze instellingen zich bevinden. Via de ‘help’-functie van de browser kun jij jouw exacte locatie en werkwijze achterhalen. Houd er rekening mee dat als je (bepaalde) cookies weigert, je misschien niet of niet volledig gebruik kunt maken van de functionaliteiten van de website.

Gebruik door derden: Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over jouw gebruik van de website (met inbegrip van jouw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe je de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal jouw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Je kunt het gebruik van cookies weigeren door in jouw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.