Heerlijke Westlandse streekproducten

foto: Kom in de Kas

Lekkers van dichtbij: streekproducten uit het Westland

Er is steeds meer aandacht voor voeding die van dichtbij komt. Zogenaamde streekproducten worden gewaardeerd omdat ze uit de eigen streek komen, de maker een bekende is, ze super vers zijn en vaak ook nog eens extra lekker. Bovendien zijn ze vaak minder belastend voor de natuur, omdat ze niet van ver vervoerd hoeven te worden.

Kassen in het Westland

Het Westland heet niet voor niets ‘de Glazen Stad’. Tijdens je vakantie of een dagje weg in het Westland is een bezoek aan de kassen een verrassend en leerzaam uitje. Wil jij ook ontdekken wat er achter die witgekalkte glazen ramen gebeurt? Wij vertellen je hoe en waar je naar binnen kunt in een kas.

Bezoek een kas

Fietsen langs streekproducten

Bij veel kassen in het Westland straat een zogenaamd ‘stalletje langs de weg’. Hier koop je voor een appel en een ei de streekproducten die via de veiling verkocht worden. Je koopt dus de mooiste kwaliteit, voor een super lage prijs. Een rondje fietsen langs deze streekproducten is dan ook een typisch Westlands uitje.

Fietsen langs streekproducten

Lokale streekproducten

In het Westland wordt op verschillende plekken de mooiste streekproducten gemaakt. Je moet die plekjes echter wel weten te vinden. Wij helpen je op weg met een overzicht van een aantal producenten die met liefde en vakmanschap hele mooie streekproducten maken.

Lokale streekproducten

Soepfietsroutes

‘Soepfietsen’? Een leuke en typisch Westlands manier om lokaal mooie ingrediënten bij elkaar te fietsen voor een heerlijke soep. Leuk om te doen, gezond voor lijf en leden en je maakt op een heel andere manier kennis met je omgeving en lokale producenten.

Soepfietsroutes

Westlandse druiven (seizoensproduct)

Van juli t/m eind november zijn jaarlijks tafeldruiven te koop in het Westland. Van oudsher staat het Westland bekend om zijn rijke traditie als gebied waar druiven gekweekt worden.

Westlandse druiven
een tros rijpe en nog niet rijpe tomaten aan een tomatenplant in een kas in het Westland

Van tomatensoep tot snoeptomaten: 5 stalletjes in Westland

Tomaten zijn hét streekproduct van het Westland. Ontdek 5 stalletjes met Westlandse soep- en snoeptomaten in alle formaten, kleuren en maten.

Lees meer


Koken met Westlandse streekproducten: probeer deze heerlijke recepten!

Dit zijn recepten van prachtige Westlandse streekproducten. Producenten en kwekers delen hun favoriete recept met je.

Lees meer


5x bijzondere stalletjes langs de weg in Westland

Westlandse kwekerijen en een bakkerij die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen, soms als vrijwilliger, soms als tussenstap naar een vaste baan. Dit zijn 5 zorglocaties in het Westland.

Lees meer