Heerlijke Westlandse streekproducten

foto: Kom in de Kas

Lekkers van dichtbij: streekproducten uit het Westland

Er is steeds meer aandacht voor voeding die van dichtbij komt. Zogenaamde streekproducten worden gewaardeerd omdat ze uit de eigen streek komen, de maker een bekende is, ze super vers zijn en vaak ook nog eens extra lekker. Bovendien zijn ze vaak minder belastend voor de natuur, omdat ze niet van ver vervoerd hoeven te worden.

Kassen in het Westland

Bezoek een kas

Het Westland heet niet voor niets ‘de Glazen Stad’. Tijdens je vakantie of een dagje weg in het Westland is een bezoek aan de kassen een verrassend en leerzaam uitje. Wil jij ook ontdekken wat er achter die witgekalkte glazen ramen gebeurt? Wij vertellen je hoe en waar je naar binnen kunt in een kas.

Fietsen langs streekproducten

Fietsen langs streekproducten

Bij veel kassen in het Westland straat een zogenaamd ‘stalletje langs de weg’. Hier koop je voor een appel en een ei de streekproducten die via de veiling verkocht worden. Je koopt dus de mooiste kwaliteit, voor een super lage prijs. Een rondje fietsen langs deze streekproducten is dan ook een typisch Westlands uitje.

Lokale streekproducten

Lokale streekproducten

In het Westland wordt op verschillende plekken de mooiste streekproducten gemaakt. Je moet die plekjes echter wel weten te vinden. Wij helpen je op weg met een overzicht van een aantal producenten die met liefde en vakmanschap hele mooie streekproducten maken.

Soepfietsroutes

Soepfietsroutes

‘Soepfietsen’? Een leuke en typisch Westlands manier om lokaal mooie ingrediënten bij elkaar te fietsen voor een heerlijke soep. Leuk om te doen, gezond voor lijf en leden en je maakt op een heel andere manier kennis met je omgeving en lokale producenten.

Westlandse druiven (seizoensproduct)

Westlandse druiven

Van juli t/m eind november zijn jaarlijks tafeldruiven te koop in het Westland. Van oudsher staat het Westland bekend om zijn rijke traditie als gebied waar druiven gekweekt worden.

zwarte kartonnen bakken met verschillende soorten tomaten bij Tomatoworld in het Westland

Van tomatensoep tot snoeptomaten: 5 stalletjes in Westland

Tomaten zijn hét streekproduct van het Westland. Ontdek 5 stalletjes met Westlandse soep- en snoeptomaten in alle formaten, kleuren en maten.

Read More

Stalletjes langs de weg zorglocaties kassa streekproducten groenten in kratten

5x bijzondere stalletjes langs de weg in Westland

Westlandse kwekerijen en een bakkerij die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen, soms als vrijwilliger, soms als tussenstap naar een vaste baan. Dit zijn 5 zorglocaties in het Westland.

Read More


Kruidien

Workshops en kruidenwandelingen met Ineke Sprenkels over het herkennen van, werken met en verwerken van wildpluk en geneeskrachtige kruiden.

Read More