Volop genieten van een dagje strand in het Westland

foto: Danny Taheij

Ontdek alle mogelijkheden van het Westlandse strand

Voor een dagje weg of een vakantie aan de kust in eigen land, kan je uitstekend terecht in het Westland. Acht kilometer strand, tussen Hoek van Holland en Kijkduin, biedt voor elk wat wils: rust en ruimte, gezellige familiestranden, sportieve groepsactiviteiten en de fantastische leegte van de Zandmotor.

Het ideale dagje strand vind je aan de Westlandse kust.

Frisse neus halen op het strand

Kom ook lekker uitwaaien! In de winter is het heerlijk op het strand. Suzanne deelt 6 redenen waarom het juist nu zo heerlijk is aan de Westlandse kust!

Klik hier voor 6 redenen

Ontdek de 8 verschillende stranden in het Westland.

Dagje strand? Met 8 verschillende strandopgangen vind ook jij het perfecte strand. Zoek je de gezelligheid op van leuke strandtenten of juist de stilte en leegte om te wandelen? Wat je ook zoekt op het strand: het Westland heeft het.

Sportieve groepsuitjes op het strand en op zee

Ben je minder van een hele dag ‘plat op je buik’ en ben je meer een ‘doener’, dan heeft het Westlandse strand je van alles te bieden. Kies samen met je vrienden, familie of collega’s voor 1 van de vele groepsuitjes.

Groepsuitjes op strand & zee

En dit ... is de Westlandse kust!

De kust wordt gekenmerkt door een prachtig duinlandschap, sportieve activiteiten op het strand én in het water en uiteraard vind je er hele leuke strandtenten.

Alle strandtenten in het Westland

Ontbijt, lunch, borrel en diner op het strand. Bij deze strandtenten heb jij een heerlijke dag.

Strandtenten aan zee

Nationaal Park Hollandse Duinen

De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Nationaal Park Hollandse Duinen

Strandbezoek voor mindervaliden

Bij strandopgang Strandweg in Ter Heijde zijn in het zomerseizoen extra voorzieningen beschikbaar voor mindervaliden. Zo is er een pad op het strand dat loopt tot de vloedlijn. Ook zijn er 2 strandrolstoelen en een ‘strandrups’ waarmee mindervaliden een rit kunnen maken over het strand.

Slag Strandweg

Strandveiligheid

De Reddingsbrigades van ‘s-Gravenzande en Monster zorgen voor de strandveiligheid langs de Westlandse kust.

Veilig naar het strand

Hou het strand schoon, ga strandjutten!

Hou het Westlandse strand schoon! Ruim je eigen afval op, maar pak ook eens een jut-tas en draag bij aan het schoonhouden van het strand waar jij graag komt. Hoe? Lees hier verder.

Lees meer

Ook goed om te weten

Ga je een dagje naar het Westlandse strand, dan is deze info ook goed om te weten.

Twee vrouwen lopen naast elkaar door de duinen aan de Westlandse kust met in het midden een wandelpad en links en rechts met helmgras begroeide duinen

Wandelen langs de Westlandse kust

Wandelen en uitwaaien langs de Westlandse kust: daar is iedereen wel eens aan toe. Geniet van het uitzicht en het geluid van de golven.

Lees meer

luchtfoto van de Zandmotor bij de kust van Monster met een leeg strand een binnenmeer

Zandmotor

De Zandmotor ligt voor de kust bij Monster. Het is een walhalla voor kust- en wadvogels en met een beetje geluk duikt er een zeehond op!

Lees meer

parkeerplaats vol met geparkeerde auto's aan het strand in het westland

Parkeren aan de Westlandse kust

Kom met je de auto naar de Westlandse kust, dan vind je hier informatie over hoe en waar je kunt parkeren bij de verschillende strandopgangen.

Lees meer