Volop genieten van een dagje strand in het Westland

foto: Marjolijn Brouwer

Ontdek alle mogelijkheden van het Westlandse strand

Voor een dagje weg of een vakantie aan de kust in eigen land, kan je uitstekend terecht in het Westland. Acht kilometer strand, tussen Hoek van Holland en Kijkduin, biedt voor elk wat wils: rust en ruimte, gezellige familiestranden, sportieve groepsactiviteiten en de fantastische leegte van de Zandmotor.

Het ideale dagje strand vind je aan de Westlandse kust.

De Westlandse kust, jouw kust!

Ben je van het wandelen langs het strand of van gezellig  iets drinken in een strandtent? Ben je van het genieten met je gezin of blokarten met je vrienden? Of ben van de rust, de stilte en de zon? De Westlandse kust heeft iedereen iets te bieden. Kijk zelf maar!

Ontdek de 8 verschillende stranden in het Westland.

Ontdek 8 stranden

Dagje strand? Met 8 verschillende strandopgangen vind ook jij het perfecte strand. Zoek je de gezelligheid op van leuke strandtenten of juist de stilte en leegte om te wandelen? Wat je ook zoekt op het strand: het Westland heeft het.

wandelen Westlandse kust

Wandelen langs de Westlandse kust

Wandelen en uitwaaien langs de Westlandse kust: daar is iedereen wel eens aan toe. Geniet van het uitzicht en het geluid van de golven.

Read More

Alles voor een perfect stranddag!

We vroegen bezoekers: “Waarom kom jij naar de Westlandse kust?” En we werden helemaal blij van hun antwoorden.

parkeerplaats vol met geparkeerde auto's aan het strand in het westland

Parkeren aan de Westlandse kust

Parkeerkosten betalen aan de Westlandse kust kan nu bij 3 strandopgangen met een QR-code. Daarmee hoef je niet meer in de rij bij de parkeerautomaat. Je leest hier hoe het werkt!

Read More

Sportieve groepsuitjes op het strand en op zee

Groepsuitjes op strand & zee

Ben je minder van een hele dag ‘plat op je buik’ en ben je meer een ‘doener’, dan heeft het Westlandse strand je van alles te bieden. Kies samen met je vrienden, familie of collega’s voor 1 van de vele groepsuitjes.

Paardrijden op het strand

Paardrijden op het strand

Manage Noordland biedt mooie één tot vier uur durende buitenritten door duin en strand aan. De buitenritten zijn verdeeld in ‘rustig’ (stap en draf) en ‘pittig’ (stap, hoger temp draf en galop). Dus je kunt zelf kiezen wat het beste bij je past.

Alle strandtenten in het Westland

Ontbijt, lunch, borrel en diner op het strand. Bij deze strandtenten heb jij een heerlijke dag.

Strandtenten aan zee

Leer surfen aan de Westlandse kust

Surfen in het Westland

De Westlandse kust is lang, de stranden zijn breed en de golven rollen netjes binnen. Dit maakt dat het strand in het Westland een perfecte surfspot is. Leer eenvoudig zelf golfsurfen!

Nationaal Park Hollandse Duinen

Nationaal Park Hollandse Duinen

De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

grondstofjutters kinderen juttas strand schoon opruimen plastic afval

De Westlandse kust is schoon

Het Westlandse strand krijgt een 8,8 van de Schoonste Strandverkiezingen. Help jij mee om het schoon te houden? Ruim je eigen afval op na een strandbezoek, maar pak ook eens een jut-tas en ga jutten. Zo draag jij bij aan het schoonhouden van het strand waar jij graag komt. Hoe? Lees hier verder.

Read More

Strandbezoek voor mindervaliden

Slag Strandweg

Bij strandopgang Strandweg in Ter Heijde zijn in het zomerseizoen extra voorzieningen beschikbaar voor mindervaliden. Zo is er een pad op het strand dat loopt tot de vloedlijn. Ook zijn er 2 strandrolstoelen en een ‘strandrups’ waarmee mindervaliden een rit kunnen maken over het strand.

Overnachten aan de kust

Overnachten aan de kust

Bij een echte strandvakantie wil je op loopafstand van het strand slapen. Kies voor een safaritent, pipowagen op het strand, een chalet, luxe bungalow of fijn hotel.

Strandveiligheid

De Reddingsbrigades van ‘s-Gravenzande en Monster zorgen voor de strandveiligheid langs de Westlandse kust.

Veilig naar het strand

Ook goed om te weten

Ga je een dagje naar het Westlandse strand, dan is deze info ook goed om te weten.

parkeerplaats vol met geparkeerde auto's aan het strand in het westland

Parkeren aan de Westlandse kust

Parkeerkosten betalen aan de Westlandse kust kan nu bij 3 strandopgangen met een QR-code. Daarmee hoef je niet meer in de rij bij de parkeerautomaat. Je leest hier hoe het werkt!

Read More

luchtfoto van de Westlandse kust die in 2024 opnieuw bekroond is met de blauwe vlag

Westland kust trots op Blauwe Vlag

Het Westlandse strand is dit jaar opnieuw bekroond met de Blauwe Vlag voor een schoon en veilig strand. Meer weten over de Blauwe Vlag?

Read More

man met hond op het strand in het westland in de zomer

Honden op het strand

Honden zijn welkom op het Westlandse strand. Het strand is breed en is een heerlijke plek om je hond lekker te laten rennen. Op deze stranden ben je het hele jaar welkom met je hond.

Read More