Parkeren aan het Westlandse strand

Parkeerinformatie

Kom je met de auto naar de Westlandse kust, dan vind je hier informatie over waar je kunt parkeren. Sommige strandopgangen zijn enkel te voet of fietsend te bereiken.

Parkeren aan de kust

Wie met de auto naar één van de Westlandse stranden komt, kan betalen middels de QR-code op het parkeerkaartje. Scan deze met je smartphone en je kunt betalen met een mobiel bankieren-app. Je hoeft dan niet langs de betaalautomaat en kunt direct uitrijden. Hiervoor heb je een half uur de tijd.

Het betaald parkeren start in 2023 op maandag 3 april en geldt tot en met 30 september. Het gaat om de strandopgangen Vlugtenburg en Beukel in ’s-Gravenzande en Molenslag in Monster. Afrekenen bij de betaalautomaten blijft mogelijk met pinpas. De eerste twee uur zijn gratis. Als je binnen die tijd weer uitrijdt, hoeft je het kaartje niet in de betaalautomaat in te voeren of de QR-code te scannen. Daarnaast geldt betaald parkeren alleen tussen 8 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds.

Zo werkt betalen via QR-code:

  1. Scan bij vertrek de QR-code op het parkeerkaartje met je smartphone (kan middels de camera, een app of via de mobiel bankieren-app.
  2. Betaal vervolgens met een mobiel bankieren-app
  3. Je kunt uitrijden zonder dat je langs de betaalautomaat hoeft. Hiervoor heb je een half uur de tijd.
  4. Twee uur gratis parkeren
Parkeren aan de kust

Parkeren elders in het Westland

Parkeren in en buiten de dorpskernen is in het Westland gratis. Wel dien je in blauwe zones je parkeerschijf te gebruiken.

Informatie over openingstijden, parkeergelden, hoe je kunt betalen en meer nuttige informatie vind je op de website van de gemeente Westland.

toeristische plattegrond vouwkaart kust westland strand

8 verschillende stranden van het Westland

Met 8 verschillende stranden in het Westland is er een strand voor iedereen: hip & trendy, familiestranden, activiteiten of ongerepte natuur.

Read More

zonnig houten terras van strandtent op palen the coast in het westland

Strandtenten in het Westland

Zin om lekker op of dichtbij het strand te komen genieten van een hapje en een drankje? Ontdek dan deze verschillende strandtenten aan het Westlandse strand!

Read More

Luxe vakantiehuisjes in Caraibische kleuren rondom een meertje bij Duynparc De Heeren van 's Gravenzande in het Westland

Overnachten aan de kust

Voor een strandvakantie aan de Nederlandse kust is het Westland een fantastische keuze. Overnachten aan de kust, doe jij hier!

Read More