Ontdek de 8 verschillende stranden van het Westland

beeld: Bezoek Westland

Ontdek, van zuid naar noord, de 8 verschillende stranden van het Westland

Het Westlandse strand is een onontdekte parel aan de Nederlandse kust. Gelegen tussen Scheveningen en Hoek van Holland biedt het Westlandse strand een zee aan rust en ruimte. Met 8 verschillende strandopgangen is er een strand voor elke smaak: van hip & trendy, tot echte familiestranden en van actieve ‘doe-stranden’ tot kilometers aan ongerept strand bij de Zandmotor. Ontdek welke strandopgang het beste bij jou past en kom genieten van de meeste zonuren in Nederland. Een heerlijk koel drankje en een overheerlijk gerecht maken jouw dag op het Westlandse strand helemaal af.

Strandopgang Vlugtenburg

Slag Vlugtenburg

Strand Vlugtenburg in ‘s-Gravenzande is één van de populaire, ietwat drukkere stranden. Er zijn fijne strandtenten, zoals Elements Beach met groot terras en goede vibe. Dit strand is ideaal voor chillen, gezond eten en surfen. Wil je hier overnachten? Dat kan dichtbij bij Strandpark Vlugtenburg en het nieuw geopende Sahara Stay met glamping safaritenten.

Strandopgang Beukel

Slag Beukel

Al rijdend langs waterparel De Banken kom je aan bij Slag Beukel ‘s-Gravenzande. Dit strand is ideaal voor een sportief dagje weg bij Wato Events. Op nog geen 10 minuten lopen bevindt zich Manege Noordland. Vanaf hier kun je duin- en strandritten met een paard maken.

Strandopgang Arendsduin

Slag Arendsduin

Om slag Arendsduin in ‘s-Gravenzande te bereiken, fiets je een stuk door het prachtige duinlandschap van Westland naar het strand. Het strand is heerlijk rustig. Hier zijn geen strandtenten. Breng gezellig een picknickmand en een kleedje mee. Honden zijn hier ook toegestaan. Vanaf Slag Arendsduin begint het fietspad op de duinen en heb je een prachtig uitzicht over zee. Ideaal startpunt voor een mooie fiets of wandelroute.

Strandtenten in het Westland

Optimaal genieten van het Westlandse strand, inclusief een hapje en een drankje met uitzicht op zee!

Gezellige strandtenten

Strandopgang Strandweg

Slag Strandweg

Het strand bij Strandopgang Strandweg in Ter Heijde is heerlijk rustig en ook goed bereikbaar voor mindervaliden. Hier staan ook fantastische strandtenten waar je dat vakantiegevoel krijgt. Bij Bugaloe Beach en Moments Beach kan je terecht voor ontspanning en eten en drinken. De sfeer hier is gemoedelijk en mensen komen hier voornamelijk om te relaxen. Dat komt goed uit als jij hier ook naar opzoek bent!

parkeerplaats vol met geparkeerde auto's aan het strand in het westland

Parkeren aan de Westlandse kust

Parkeerkosten betalen aan de Westlandse kust kan nu bij 3 strandopgangen met een QR-code. Daarmee hoef je niet meer in de rij bij de parkeerautomaat. Je leest hier hoe het werkt!

Read More

Strandopgang Karel Doormanweg

Slag Karel Doormanweg

Hou je van een surfvakantie? Dan hoef je niet perse naar de Franse kust, hier bij Ter Heijde vind je de golf- en kitesurfers! Op het strand staat een gezellige strandtent; Makani Beach waar mensen komen voor ontspanning. Heb je geen eigen surfplank? Geen probleem, je kan bij Dreams Surfshop een surfplank en een wetsuit huren.

Strandopgang Molenslag

Slag Molenslag

Strand Molenslag in Monster is ook één van de populaire stranden in het Westland. Men komt hier graag voor strandpaviljoen The Coast beach house, een op palen verhoogde strandtent. In de zomer vinden veel badgasten hier ook een lekker plekje in het zand of op het terras bij Bondi Beach Club. Leuke is dat je vanaf hier naar en op de Zandmotor kunt wandelen.

Strandopgang Schelpenpad

Slag Schelpenpad

Het Schelpenpad is een bijzonder stuk. Je kunt er alleen op de fiets of al wandelend het gebied bewonderen. Dit maakt het strand een verborgen rustig strand, zonder strandtenten en openbare toiletten. Honden zijn wel op het gehele strand toegestaan. Dit strand is ideaal voor een mooie wandeling met (of zonder) hond. De strandopgang Schelpenpad ligt midden in het natuurgebied Solleveld, een prachtig gebied om te wandelen (je moet hier wel een passe-partout voor aanschaffen).

Strandopgang Watertoren

Slag Watertoren

Slag Watertoren is ook alleen op de fiets of al wandelend goed bereikbaar. Op dit strand heb je een waanzinnig uitzicht over de Zandmotor. Een geliefde plek voor vele (beginnende) kitesurfers, omdat het ondiep water is. Het is de meest noordelijke strandopgang, tegen Den Haag (Landgoed Ockenburg) aan. Deze strandopgang ligt net als Het Schelpenpad midden in het natuurgebied Solleveld. Aan het begin van de strandopgang staat de Watertoren van Monster.

Plezier aan de Westlandse kust

5 Tips voor een hele dag plezier aan het Westlandse strand. Het Westlandse strand biedt rust en ruimte om heerlijk te wandelen, uit te waaien, een ouderwets gezellige dagje strand met het gezin onder het genot van heerlijke hapjes en drankje in een van de leuke strandtenten. Je kunt er ook, met je vriendenclub, collega’s of familie, volop je energie kwijt in één van de vele actieve strandactiviteiten.

5 strandtips

Nothing found.

Honden op het strand

Honden op het strand

Wil jij je hond meenemen naar het strand? Dat mag. Op deze stranden ben je het hele jaar welkom met je hond (van zuid naar noord):

  • Vlugtenburg: het is het hele jaar toegestaan om met honden het strand te bezoeken ten zuiden van strandopgang Vlugtenburg. Honden mogen hier ook los lopen.
  • Beukel: het is het hele jaar toegestaan om met honden het strand te bezoeken ten zuiden van strandopgang Strandweg tot strandopgang Beukel. Honden mogen hier ook los lopen.
  • Molenslag: het is het hele jaar toegestaan om met honden het strand te bezoeken ten noorden van strandopgang Molenslag, doorlopend tot de grens met Kijkduin (Den Haag). Honden mogen hier ook los lopen.
  • Schelpenpad: het is het hele jaar toegestaan om met honden dit strand te bezoeken. Honden mogen hier los lopen.
  • Watertoren: het is het hele jaar toegestaan om met honden dit strand te bezoeken. Honden mogen hier ook los lopen.

Op deze stranden gelden beperkingen in het hoogseizoen:

  • Ter Heijde (Strandweg): het hele jaar is het toegestaan om met honden het strand te bezoeken ten zuiden van strandopgang Strandweg tot strandopgang Beukel. Honden mogen hier los lopen.
  • Ter Heijde (Karel Doormanweg): in de periode van 15 mei tot 15 september is het niet toegestaan om met honden dit strand te bezoeken.
elements ontbijt strand westland

Ontbijten op het strand

Vroeg de veren uit, want jij gaat je dag wel heel relaxed starten: met een overheerlijk ontbijtje op het strand! De dag ontspannen starten belooft wat voor de rest van de dag. Kom naar de Westlandse kust voor de lekkerste verwennerijen, rustige stranden in de ochtend en good vibes only. Start je (vakantie)dag goed met de lekkerste ontbijtjes bij deze fijne beachclubs.

Read More