Honden op het strand

foto: bezoek westland

Zijn honden welkom op het Westlandse strand?

Ja, zeker! Honden zijn welkom op het Westlandse strand. Het is superleuk om met je hond naar het strand te gaan. Het Westlandse strand is breed en is een heerlijke plek om je hond lekker te laten rennen.

Op deze stranden ben je het hele jaar welkom met je hond (van zuid naar noord):

  • Vlugtenburg: het is het hele jaar toegestaan om met honden het strand te bezoeken ten zuiden van strandopgang Vlugtenburg. Honden mogen hier ook los lopen.
  • Beukel: het is het hele jaar toegestaan om met honden het strand te bezoeken ten zuiden van strandopgang Strandweg tot strandopgang Beukel. Honden mogen hier ook los lopen.
  • Molenslag: het is het hele jaar toegestaan om met honden het strand te bezoeken ten noorden van strandopgang Molenslag, doorlopend tot de grens met Kijkduin (Den Haag). Honden mogen hier ook los lopen.
  • Schelpenpad: het is het hele jaar toegestaan om met honden dit strand te bezoeken. Honden mogen hier los lopen.
  • Watertoren: het is het hele jaar toegestaan om met honden dit strand te bezoeken. Honden mogen hier ook los lopen.

Op deze stranden gelden beperkingen in het hoogseizoen:

  • Ter Heijde (Strandweg): het hele jaar is het toegestaan om met honden het strand te bezoeken ten zuiden van strandopgang Strandweg tot strandopgang Beukel. Honden mogen hier los lopen.
  • Ter Heijde (Karel Doormanweg): in de periode van 15 mei tot 15 september is het niet toegestaan om met honden dit strand te bezoeken.

Bron: Gemeente Westland

kust fietspad schapen duinen westland

De mooiste fiets-en wandelgebieden van het Westland

Hier in het Westland vind je mooie natuur waar je kunt wandelen of fietsen. Van het strand tot een bos. Welke route kies jij uit?

Read More

8 stranden

Ontdek de 8 stranden

Ontdek van zuid naar noord de 8 verschillende strandopgangen van het Westland. Gelegen tussen Scheveningen en Hoek van Holland biedt het Westlandse strand een zee aan rust en ruimte. Met 8 verschillende strandopgangen is er een strand voor elke smaak: van hip & trendy, tot echte familiestranden en van actieve ‘doe-stranden’ tot kilometers aan ongerept strand bij de Zandmotor. Ontdek het hier!