Dit zijn de mooiste fiets- en wandelgebieden van het Westland

foto: Danny Taheij

Pomp de banden van de fiets of trek alvast je wandelschoenen aan, want wij hebben prachtige fiets- en wandelroutes in het Westland voor je verzameld!

Fietsen en wandelen

Het Westland heeft een bijzondere kust, diverse natuurgebieden, mooie dorpjes en een heerlijk landschap om flinke kilometers te maken. Bovendien ligt de Westlandse kust in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Er is genoeg om van te genieten en genoeg leuke routes. Ontdek ze hier!

Alle fietsroutes in het Westland

Bekijk de fietsroutes

Het Westland is een heerlijk gebied om al fietsend te verkennen. Wat dacht je van een fietstocht langs stalletjes langs de weg, waarbij je de heerlijkste groenten en fruit of de prachtigste bloemen voor een ‘prikkie’ kunt kopen. Of een fietsrit door de duinen met uitzicht op zee. Of een gezellige fietstocht met de kinderen naar het Staelduinse Bos.

Op de duinen fietsen

Langs een groot deel van de Westlandse kust ligt een prachtig fietspad, waarbij je niet ‘in de duinen’, maar letterlijk ‘op de duinen’ fietst. Stop onderweg voor een hapje of een drankje en ontdek dan de tuinderslaantjes tussen de kassen.

Met de e-bike

Er zijn aantal langere fietsroutes naar het Westland vanuit Delft, Den Haag, Hoek van Holland of Rotterdam. Deze zijn vanwege het aantal kilometers en leukste met de elektrische fiets. Op deze manier kom je in een fietstocht langs bijzondere locaties in het Westland.

Streekproducten

Benieuwd naar onze streekproducten? Het Westland is rijk aan stalletjes langs de weg en kleine lokale streekproductenwinkels. Hier worden de mooiste producten verkocht. Er zijn zelfs soepfietsroutes voor ieder seizoen. Neem een handje kleingeld mee, een stevige fietstas en ga op pad.

Alle wandelroutes in het Westland

Bekijk de wandelroutes

Op verschillende plekken in het Westland kun je recreëren in het groen. Heerlijke plekken voor een wandeling met de kinderen of met de hond. Of langs de Westlandse kust voor vele kilometers wandelplezier. Wellicht ben je een liefhebber van bos. Ook dat hebben we in het Westland.

Wandelen langs de kust

Uitwaaien met de blik op oneindig is wat het Westland je kan bieden. Geen overvolle stranden, maar rust en ruimte. Daar heeft iedereen op zijn tijd wel eens behoefte aan. Met 8 strandopgangen vind jij een stuk strand waar je het liefst wandelt.

Wandelen in het bos

Het Staelduinse Bos is 95 hectare groot. Dit bijzondere natuurgebied is gelegen op eeuwenoude rivierduinen, die ontstonden langs de Maas. Pas vanaf ca. 1850 groeit er bos op dit duin. Een prachtig stuk natuur!

Natuur en recreatiegebieden

Alle natuurgebieden

Op verschillende plekken in het Westland kun je recreëren in het groen. Heerlijke plekken voor een wandeling met de kinderen of met de hond. Of langs de Westlandse kust voor vele kilometers wandelplezier. Wellicht ben je een liefhebber van bos. Ook dat hebben we in het Westland.

foto van zandduinen in het Westland begroeid met groen helmgras en in de achtergrond de zee met wolken en een rode gloed van de zon

Nationaal Park Hollandse Duinen

De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Read More