Nationaal Park Hollandse Duinen

De duinen in het Westland liggen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen (NPHD). Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Het gebied van het Nationaal Park Hollandse Duinen loopt van Hoek van Holland tot Langevelderslag (Noordwijk). Het duingebied is 43 kilometer lang, tot 8,5 km breed en is grofweg 200 km2 groot. Het is een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen.

De Delflandse duinen in het Westland

In het Nationaal Park Hollandse Duinen bevindt zich ook het Westlandse kustgebied. Het Westland kent 8 kilometer strand, van Slag Vlugtenburg tot en met de Zandmotor. Het strand is weids en rustig en veel kust- en wadvogels vinden hier hun weg. En soms duikt er een zeehond op!

De duinen lenen zich goed voor wandelen, fietsen en paardrijden.

Ook een aanrader is de zonsondergang in de Noordzee. Dit levert vaak prachtige kleuren op!

Duingebied Solleveld

Solleveld, onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen, is een mooi en kwetsbaar onderdeel van het Hollandse Duinen gebied. Je vindt er eikenbomen (bijzonder omdat nergens anders in Nederland ze zo dicht bij zee staan), open delen met infiltratieplassen, hei en struikgewas.

Het gebied is alleen te bezoeken met een dagkaart (beperkt aantal per dag beschikbaar). Je kunt een dagkaart o.a. online kopen en bij Villa Ockenburgh.

Bereikbaarheid Westlandse strand

Het Nationaal Park in het Westland is via verschillende opgangen bereikbaar. Hier lees je meer over de 8 verschillende strandopgangen van het Westlandse strand.

Parkeren aan de kust

In de winter kun je gratis parkeren aan de kust in het Westland. In het zomerseizoen kan er alleen betaald geparkeerd worden. Kijk hier voor de tarieven en overige informatie over parkeren aan de Westlandse kust.

Openingstijden

Altijd vrij toegankelijk voor iedereen.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Nationaal Park Hollandse Duinen. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen