Nationaal Park Hollandse Duinen

De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Het gebied van het Nationaal Park Hollandse Duinen loopt van Hoek van Holland tot Langevelderslag (Noordwijk). Het duingebied is 43 kilometer lang, tot 8,5 km breed en is grofweg 200 km2 groot. Het is een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen.

De Delflandse duinen

In het Nationaal Park Hollandse Duinen bevindt zich ook het Westlandse kustgebied. Het Westland kent 9 kilometer strand, van Slag Vlugtenburg tot en met de Zandmotor. Het strand is weids en rustig en veel kust- en wadvogels vinden hier hun weg. En soms duikt er een zeehond op! De duinen lenen zich goed voor wandelen, fietsen en paardrijden.

De duinen lenen zich goed voor wandelen, fietsen en paardrijden.

Ook een aanrader is de zonsondergang in de Noordzee. Dit levert vaak prachtige kleuren op!

Bereikbaarheid Westlandse strand

Het Nationaal Park in het Westland is via verschillende opgangen bereikbaar. Hier lees je meer over de 8 verschillende strandopgangen van het Westlandse strand.

In de winter kun je er gratis parkeren en in de zomer betaal je.

Openingstijden

Altijd vrij toegankelijk voor iedereen.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Nationaal Park Hollandse Duinen. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen