Onontdekte parel aan de Nederlandse kust

foto: Danny Taheij

De Westlandse stranden: rust, ruimte en heel veel vakantieplezier

De Westlandse kust en duinen zijn een onbekende parel aan de Nederlandse kust. Ideaal voor een dagje weg of voor een strandvakantie in eigen land: leuke en gezellige strandtenten aan een 8 kilometer lang en leeg strand, ruimte voor strandactiviteiten als blokarten, wingboarden, surfboarden of raften. En overnachten op loopafstand van het strand maakt je vakantie in Nederland helemaal compleet.

Wandelen langs de kust

Wandelen langs de kust

Heerlijk uitwaaien langs de Westlandse kust: daar is iedereen op zijn tijd wel aan toe. Even geen drukte, maar uitzicht, het geluid van de golven en de wind en her en der een vogel of een verdwaalde zeehond. Bekijk de verschillende wandelingen hier.

8 verschillende stranden

8 Westlandse stranden

Over 8 kilometer kust heeft het Westland 8 verschillende strandopgangen, elk met een heel eigen karakter: van super gezellig en hip, tot super actief en uitdagend tot super stil en leeg. We zijn benieuwd welk strand jouw voorkeur heeft.

Zandmotor

Ontdek de Zandmotor

De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 128 hectare opgespoten strandzand. Door samen te werken met de natuur versterken wind, golven en stroming hier op natuurlijke manier de kust. De Zandmotor is een prachtig natuurgebied om te wandelen met veel kust- en wadvogels en soms een zonnebadende zeehond.

Surfen

Surfen in het Westland

De Westlandse kust is lang, de stranden zijn breed en de golven rollen netjes binnen. Dit maakt dat het strand in het Westland een perfecte surfspot is. Je vind hier dan ook niet voor niets meerdere surfscholen en de juiste relaxte en gezellige vibe hangt hier in de lucht. Iedereen kan hier op een veilige en plezierige manier leren golfsurfen. Met de juiste tips sta je zo op dat surfboard en pak je de eerste golf!

vos in de duinen van het Westland onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen

Spot deze 8 dieren langs de Westlandse kust

Langs de Westlandse kust, in Nationaal Park Hollandse Duinen, worden het hele jaar door verschillende dieren in de duinen gespot. Lees in deze blogpost waar en wanneer je welke dieren tegen kunt komen!

Read More

Nationaal Park Hollandse Duinen

Nationaal Park Hollandse Duinen

De Westlandse kust en duinen zijn onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Het Westland kent 8 kilometer strand, van Slag Vlugtenburg tot en met de Zandmotor. Het strand is weids en rustig en veel kust- en wadvogels vinden hier hun weg. En soms duikt er een zeehond op! De duinen lenen zich goed voor wandelen, fietsen en paardrijden.

Slapen aan de kust

Slapen aan de kust

In het Westland vind je vakantieparken, campings en hotels die op loopafstand van het strand liggen. Of kies jij voor de supergave pipowagens op het strand. Zo maakt je van je vakantie in het Westland een echte strandbeleving. Ontdek waar jij je slaapplek aan de kust kunt boeken.

Strandtenten

Ontdek de strandtenten

Een dagje strand wordt nog gezelliger met een hapje en een drankje in de zon bij 1 van de verschillende strandtenten. Voor elke smaak is er een type strandtent te vinden in het Westland: van hip & trendy, tot hangout voor surfdudes tot stijlvol. Eén ding is zeker: relaxt zijn ze allemaal. En met verrassend goede keukens!