Wandelen langs de Westlandse kust

foto: Danny Taheij

Blik op oneindig en je hoofd vol in de wind

Heerlijk uitwaaien langs de Westlandse kust: daar is iedereen op zijn tijd wel aan toe. Even geen drukte, maar uitzicht, het geluid van de golven en de wind en her en der een vogel of een verdwaalde zeehond. Laat je verleiden door ons prachtige strand en eindig je wandeling in één van de gezellige strandtenten voor een kop koffie, een heerlijke lunch of een mooi diner bij zonsondergang.

Zandmotor

De Zandmotor ligt voor de kust bij Monster. Het is een walhalla voor kust- en wadvogels en met een beetje geluk duikt er een zeehond op! Je kunt hier heerlijk komen uitwaaien.

Lees meer

Duin- en strandwandeling

Wandel vanaf Ter Heijde mee met deze audiotour over het Westlandse strand richting de Zandmotor en terug door de duinen.

Duin- en strandwandeling

De Zandmotorroute

Viola wandelt graag en ontdekt op een zonnige winterse dag de Zandmotorroute. Ze is verrast en blogt er enthousiast over. Lees haar verhaal en wandel ook een keer deze route langs de kust.

Viola ontdekt de Zandmotor

Spot deze 8 dieren langs de Westlandse kust

Langs de Westlandse kust, in Nationaal Park Hollandse Duinen, worden het hele jaar door verschillende dieren in de duinen gespot. Lees in deze blogpost waar en wanneer je welke dieren tegen kunt komen!

Lees meer

Nationaal Park Hollandse Duinen

De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Nationaal Park Hollandse Duinen

10x bijzondere vogels die je langs de kust kunt spotten

De Westlandse kust is een uniek duingebied voor vogelliefhebbers. Bovendien is het een onbekend deel van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Lees meer

Strandtenten

Strandtenten in het Westland zijn een heerlijk startpunt, tussenstop of eindpunt van je strandwandeling. The Coast Beach House is jaarrond geopend.

Gezellige strandtenten
Luxe vakantiehuisjes in Caraibische kleuren rondom een meertje bij Duynparc De Heeren van 's Gravenzande in het Westland

Overnachten aan de kust

Voor een strandvakantie aan de Nederlandse kust is het Westland een fantastische keuze. Overnachten aan de kust, doe jij hier!

Lees meer

Oudere man en vrouw op de fiets op het fietspad door de duinen bij strandopgang Molenslag in het Westland

Fietsen langs de Westlandse kust

Fietsen langs de Westlandse kust is altijd een goed idee. Het uitzicht op strand en duinen is prachtig, er is altijd wat leuks te zien en het strand geeft een instant vakantiegevoel. Pomp de banden op en ontdek hoe mooie de Westlandse kust is.

Lees meer

foto vanuit de zee richten de kust en duinen van het westland met een leeg strand, witte houten huisjes op het strand en grote witte wolken boven land

Kust en duinen

Op zoek naar stranden voor een dagje weg of een strandvakantie in eigen land? De Westlandse kust en duinen zijn een onbekende parel aan de Nederlandse kust.

Lees meer