Wandelen langs de Westlandse kust

foto: Glenn Mostert

Blik op oneindig

Heerlijk uitwaaien langs de Westlandse kust: daar is iedereen op zijn tijd wel aan toe. Even geen drukte, maar uitzicht. Het geluid van de golven en de wind en her en der een vogel of een verdwaalde zeehond zal je goed doen. Laat je verleiden door ons prachtige strand en eindig je wandeling in één van de gezellige strandtenten voor een kop koffie, een heerlijke lunch of een mooi diner bij zonsondergang.

Bekijk hieronder leuke routes op het strand, in de duinen en langs de Westlandse kust

zandmotor danny taheij westland monster strand voorjaarscampagne 2022 Bezoek Westland

Wat is de Zandmotor? Beluister de podcast!

De Zandmotor ligt voor de kust bij Monster. Het is een walhalla voor kust- en wadvogels en met een beetje geluk duikt er een zeehond op! Je kunt hier heerlijk komen uitwaaien. Beluister de Bezoek Westland Podcast voor meer informatie over dit uniek stukje natuur.

Read More

Duin- en strandwandeling

Wandel vanaf Ter Heijde mee met deze audiotour over het Westlandse strand richting de Zandmotor en terug door de duinen.

Duin- en strandwandeling

De Zandmotorroute

Viola wandelt graag en ontdekt op een zonnige winterse dag de Zandmotorroute. Ze is verrast en blogt er enthousiast over. Lees haar verhaal en wandel ook een keer deze route langs de kust.

Viola ontdekt de Zandmotor

Podcast over de Zandmotor

Wanneer je de Zandmotor bezoekt, dan is het luisteren van deze podcast van twee natuurliefhebbers podcast een aanvulling! Boswachter Fred kent het groen van het Westland op zijn duimpje en Floris, is fotograaf, maar in een grijs verleden ook bioloog. Fred neemt Floris op sleeptouw naar zijn favoriete plekken in de Glazen Stad. In deze podcast bezoeken ze de Zandmotor, een stukje aarde dat nooit twee keer hetzelfde is en een landschap met verrassende historie en een spannende toekomst. En het ligt het gewoon hier, bij het Westland, tussen Monster en Den Haag.

Luister mee met boswachter Fred en fotograaf Floris in De Bezoek Westland Podcast.

vos in de duinen van het Westland onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen

Spot deze 8 dieren langs de Westlandse kust

Langs de Westlandse kust, in Nationaal Park Hollandse Duinen, worden het hele jaar door verschillende dieren in de duinen gespot. Lees in deze blogpost waar en wanneer je welke dieren tegen kunt komen!

Read More

Nationaal Park Hollandse Duinen

De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Nationaal Park Hollandse Duinen
Grasmus Westland Vogels spotten kust duinen

10x bijzondere vogels die je langs de kust kunt spotten

De Westlandse kust is een uniek duingebied voor vogelliefhebbers. Bovendien is het een onbekend deel van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Read More

Strandtenten

Strandtenten in het Westland zijn een heerlijk startpunt, tussenstop of eindpunt van je strandwandeling. The Coast Beach House is jaarrond geopend.

Gezellige strandtenten
man met hond op het strand in het westland in de zomer

Honden op het strand

Honden zijn welkom op het Westlandse strand. Het strand is breed en is een heerlijke plek om je hond lekker te laten rennen. Op deze stranden ben je het hele jaar welkom met je hond.

Read More

Westland strand

Kust en duinen

Op zoek naar stranden voor een dagje weg of een strandvakantie in eigen land? De Westlandse kust en duinen zijn een onbekende parel aan de Nederlandse kust.

Read More

Oudere man en vrouw op de fiets op het fietspad door de duinen bij strandopgang Molenslag in het Westland

Fietsen langs de Westlandse kust

Fietsen langs de Westlandse kust is altijd een goed idee. Het uitzicht op strand en duinen is prachtig, er is altijd wat leuks te zien en het strand geeft een instant vakantiegevoel. Pomp de banden op en ontdek hoe mooie de Westlandse kust is.

Read More

Luxe vakantiehuisjes in Caraibische kleuren rondom een meertje bij Duynparc De Heeren van 's Gravenzande in het Westland

Overnachten aan de kust

Voor een strandvakantie aan de Nederlandse kust is het Westland een fantastische keuze. Overnachten aan de kust, doe jij hier!

Read More