Natuur- en recreatiegebieden in het Westland

foto: Danny Taheij

Recreëren in het groen of aan de kust

Op verschillende plekken in het Westland kun je recreëren in het groen. Heerlijke plekken voor een wandeling met de kinderen of met de hond. Of langs de Westlandse kust voor vele kilometers wandelplezier. Wellicht ben je een liefhebber van bos. Ook dat hebben we in het Westland.

Recreatiegebied Het Prinsenbos

Recreatiegebied Prinsenbos

Het Prinsenbos in Naaldwijk is een mooi recreatiegebied gelegen aan een waterplas. Je kunt er wandelen, zwemmen, vissen en de hond uitlaten. Er is ook een natuurspeeltuin voor kinderen!

De Zeven Gaten

De zeven gaten

De Zeven Gaten zijn 7 sloten met veel vogels, zoals kieviten, grutto’s kluten, tureluurs, smienten, krak-, kuif- en slobeenden. Het is een gebied waar vooral wandelaars en fietsers volop kunnen genieten, en er is een picknicktafel om even te rusten.

Het Staelduinse Bos

Staelduinse Bos

Het Staelduinse Bos is een kwetsbaar natuurgebied. Het is gelegen op eeuwenoude rivierduinen, die ontstonden langs de Maas. Pas vanaf ca. 1850 groeit er bos op dit duin.

Nationaal Park Hollandse Duinen

Nationaal Park Hollandse Duinen

De duinen in het Westland liggen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Wandelgebieden- en routes

Trek alvast je wandelschoenen aan, want wij hebben prachtige wandelgebieden- en routes in het Westland voor je verzameld!

geiten in natuurgebied de banken tussen monster en 's-gravenzande in het westland duingebied langs de kust foto van danny taheij

8 leuke wandelroutes in het Westland

Trek alvast je wandelschoenen aan, want wij hebben 8 prachtige routes in het Westland voor je verzameld!

Read More

Plas van Alle Winden

Dit zijn de mooiste wandelgebieden in het Westland

In het Westland zijn er prachtige wandelgebieden waar je kunt wandelen. Door het bos, langs de kust of over het strand. Lees hier waar je jouw stappen kan gaan tellen.

Read More