Het Prinsenbos in Naaldwijk is een mooi recreatiegebied gelegen aan een waterplas. Je kunt er wandelen, zwemmen, vissen en de hond uitlaten. Er is ook een natuurspeeltuin voor kinderen!

Het Prinsenbos

Het Prinsenbos in Naaldwijk is een recreatieplas met veel mogelijkheiden. Het recreatiegebied heeft allerlei speeltoestellen in de natuurspeeltuin en een strandje met ligweide. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen, maar er is ook veel te zien en te leren in de verschillende tuinen. Er worden regelmatig kindermiddagen en natuurkundelessen voor schoolkinderen georganiseerd.

Maar je kunt er ook heerlijk wandelen en je laten verrassen door de natuur. Het grootste deel van de wandelroute is ook goed bereikbaar met een rolstoel. Daarnaast zijn er vier visplekken en een hondenstrandje.

Geschiedenis Prinsenbos

In 1971 is het gebied ontstaan. Eerst stond er alleen een oude boerderij naast een wateropvang plek. In 1977 werd het gebied met inheemse loofbomen beplant en zo ontstond er een groen gebied. Het recreatiegebied ontwikkelde steeds meer en sinds 2012 is er een natuurspeeltuin gebouwd. Nu is het een echt recreatiegebied.

Openingstijden

Vrij toegankelijk tot zonsondergang.