Dit is het Westland

foto: Danny Taheij

Glazen stad aan de Nederlandse kust

Het Westland heeft verrassend veel te bieden voor een dagje of weekje weg! Ontdek 8 kilometer ongerept familiestrand, fiets- en wandelroutes, negentig kilometer recreatief vaarwater, volop cultuur, geschiedenis en de bijzondere wereld van de glastuinbouw. Welkom in de Glazen Stad!

Zomer in het Westland

Ontdek de zomer

Hoe ziet jouw favoriete zomerdag eruit? Iets met strand, varen of fietsen en wandelen en eindigen op een terrasje…? Bekijk dan onze zomertips!

Kust en duinen

Ontdek kust en duinen

De kust en duinen in het Westland liggen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk het Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Glastuinbouw

Ontdek de kassen

Het Westland is bekend geworden om zijn glazen kassen. Ooit begonnen met de teelt van asperges en tafeldruiven, is het Westland nu thuis voor tuinders van bloemen, groente, fruit en sierplanten. Het Westland staat inmiddels ook bekend als de grootste groene apotheek.

Streekproducten

Heerlijke streekproducten

Het Westland is rijk aan streekproducten. Met liefde, vakkennis en passie worden in het Westland op innovatieve wijze de mooiste producten gemaakt. Een klein deel van die producten verkopen tuinders in zogenaamde ‘stalletjes langs de weg’.

Geschiedenis van het Westland

Stap in het verleden

Tussen de Noordzee, Den Haag, Delft, Midden-Delfland en Hoek van Holland in ligt het Westland. Bekend om zijn glazen kassen, asperges en tafeldruiven.

Westlandse cultuur

Beleef de cultuur

Het Westland kent een rijk cultuuraanbod: van het beste kleine theater van Nederland tot optredens in een kas. En van lokale kunstenaars tot een heel eigen dialect.