Dit is het Westland

foto: Danny Taheij

Glazen stad aan de Nederlandse kust

Het Westland heeft verrassend veel te bieden voor een dagje of weekje weg! Ontdek 8 kilometer ongerept familiestrand, fiets- en wandelroutes, negentig kilometer recreatief vaarwater, volop cultuur, geschiedenis en de bijzondere wereld van de glastuinbouw. Welkom in de Glazen Stad!

Lente in het Westland

De lente betekent vooral lekker wandelen en fietsen. De duinen in, langs stalletjes langs de weg mooie groenten of bloemen halen, of heerlijk genieten van tuinderlaantjes tussen de kassen.

Ontdek de lente

Kust en duinen

De kust en duinen in het Westland liggen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk het Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Ontdek kust en duinen

Glastuinbouw

Het Westland is bekend geworden om zijn glazen kassen. Ooit begonnen met de teelt van asperges en tafeldruiven, is het Westland nu thuis voor tuinders van bloemen, groente, fruit en sierplanten. Het Westland staat inmiddels ook bekend als de grootste groene apotheek.

Ontdek de kassen

Streekproducten

Het Westland is rijk aan streekproducten. Met liefde, vakkennis en passie worden in het Westland op innovatieve wijze de mooiste producten gemaakt. Een klein deel van die producten verkopen tuinders in zogenaamde ‘stalletjes langs de weg’.

Heerlijke streekproducten

Geschiedenis van het Westland

Tussen de Noordzee, Den Haag, Delft, Midden-Delfland en Hoek van Holland in ligt het Westland. Bekend om zijn glazen kassen, asperges en tafeldruiven.

Stap in het verleden

Westlandse cultuur

Het Westland kent een rijk cultuuraanbod: van het beste kleine theater van Nederland tot optredens in een kas. En van lokale kunstenaars tot een heel eigen dialect.

Beleef de cultuur