Heerlijk wandelen in het Westland

foto: Glenn Mostert

Wandelend tussen de kassen en langs de kust ontdek je steeds weer wat nieuws.

Wandel in het Westland langs de prachtige kust of door verschillende dorpskernen en ontdek fraaie tuinderslaantjes. En natuurlijk is het ook heerlijk wandelen in het Staelduinse Bos. Wandelplezier voor iedereen.

Plas van Alle Winden

Dit zijn de mooiste wandelgebieden in het Westland

In het Westland zijn er prachtige wandelgebieden waar je kunt wandelen. Door het bos, langs de kust of over het strand. Lees hier waar je jouw stappen kan gaan tellen.

Read More

Wandelen langs de kust

Wandelen langs de kust

Uitwaaien met de blik op oneindig is wat het Westland je kan bieden. Geen overvolle stranden, maar rust en ruimte. Daar heeft iedereen op zijn tijd wel eens behoefte aan. Kom genieten van de pracht van het Westlandse deel van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Wandelen in het bos

Staelduinse Bos

Het Staelduinse Bos is 95 hectare groot. Dit bijzondere natuurgebied is gelegen op eeuwenoude rivierduinen, die ontstonden langs de Maas. Pas vanaf ca. 1850 groeit er bos op dit duin. Je kunt hier fietsen, wandelen en paardrijden. Ook zijn er veel bunkers te vinden uit de Tweede Wereldoorlog.

Wandelarrangementen

Leuke wandelarrangementen

Geheel verzorgd op pad: de route is voor u uitgestippeld en onderweg zijn er leuke plekjes om even te stoppen voor een hapje of een drankje.

Wandelen met audiotour

Audiotours

Heerlijk wandelen in de natuur en ook nog eens uitleg krijgen over de omgeving. Ga op pad met een gratis audiotour en ontdek de verhalen achter het gebied waar je aan het wandelen bent; van de duinen tot monumentale panden, en van de Zweth en het Staelduinse Bos.

Wandelen met een Podcast

Download hier de podcast via Spotify

Lekker wandelen door mooi natuurgebied en eindigen op een gezellig pleintje vol leuke terrassen. Dat is de PodcastWalk ‘s-Gravenzande. De wandeling duurt ongeveer veertig minuten en tijdens de wandeling hoor je allerlei interessante informatie over de geschiedenis en de cultuur van ‘s-Gravenzande.

Ontdek wandelend het Westland

Het wandeltempo laat je vaak de mooiste en leukste dingen ontdekken onderweg. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het unieke landschap van het Westland.

geiten in natuurgebied de banken tussen monster en 's-gravenzande in het westland duingebied langs de kust foto van danny taheij

8 leuke wandelroutes in het Westland

Trek alvast je wandelschoenen aan, want wij hebben 8 prachtige routes in het Westland voor je verzameld!

Read More

Wandelen in de regio

Ontdek historische steden, water en typisch Hollands polderlandschap in de regio

Ontdek de regio

Ook leuk om te doen in het Westland

Maak je dagje weg of vakantie in het Westland compleet.