Nieuwe expositie 'Hollands Goud' in het Westlands Schaatsmuseum!

Vanaf woensdag 29 november 2023 is een nieuwe expositie van het Westlands Schaatsmuseum te bewonderen met als titel: Hollands Goud!

Heeft u enig idee hoeveel Nederlandse schaatsers en schaatssters ooit Wereldkampioen of Europees kampioen op de schaats zijn geworden?
In deze expositie krijgt u het antwoord en het zal u verbazen! Van al deze kampioenen worden hun prestaties met foto’s en tekst in herinnering gebracht.

Voor de ouderen een opfrissing van het geheugen en voor jongeren de gelegenheid om de prestaties van de huidige generatie wereldtoppers te bewonderen.Van Jaap Eden tot Irene Schouten; ze komen allemaal aan bod, of het nu is als allround- kampioen, afstandskampioen, of als lid van een achtervolgingsploeg of de teamsprint.  

Reden genoeg dus om ook het komende winterseizoen een bezoek te brengen aan het Westlands schaatsmuseum aan de Parallelweg 43 in ’s-Gravenzande.

Het museum is geopend: elke woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur en elk eerste weekend van de maand op zaterdag en zondag, eveneens van 13.00 uur tot 16.00 uur. De toegangsprijs voor volwassen is € 2,50; voor jongeren van 12 tot 18 jaar: € 1,00 en voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.

Voor een bezoek aan het museum met een groep of buiten de openingstijden, of voor een interessante presentatie in het museum of op locatie over de geschiedenis van het museum en/of de historie van het schaatsen, kunt u contact opnemen met:

Cariny Fransen, tel. 0174-414133 of 06-23172096 of stuur een e-mail naar: info@westlands-schaatmuseum.nl

Naar de website
Westlands Schaatsmuseum hollands goud nieuwe expositie schaatsen gouden medaille