Cursus druiven snoeien

Het Westlands Museum biedt vanaf december de cursus ‘Druiven snoeien’ aan, bedoeld voor hobbytuinders die met druiventeelt aan de slag willen, of zich verder willen bekwamen. De cursus richt zich op de praktijk en dat betekent dat de cursisten in vier bijeenkomsten van een tot anderhalf uur daadwerkelijk aan de slag gaan met het snoeiwerk bij de druiven, inclusief het krentwerk.

In december wordt gestart met de wintersnoei. De ranken van het afgelopen jaren worden teruggesnoeid tot op de hoofdtakken. In april vindt de voorjaarssnoei plaats, wat inhoudt dat het teveel aan ranken uitgebroken wordt en de beste ranken aangebonden worden. Eind mei gaat de aandacht uit naar het krenten, en eind juni volgt dan de zomersnoei, waarbij er gedieft wordt.

De cursus wordt verzorgd door de druivenspecialisten van het Westlands Museum. Kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 60. Hiervoor krijgt u vier praktijklessen en een informatief boekje. Ook de toegang tot het museum en een bakje koffie zijn bij de prijs inbegrepen. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.westlandsmuseum.nl/cursus. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de cursus.

Aanmelden