Profronde Westland - 50e editie

Op donderdag 25 juli is het weer zo ver: het grootste gratis wielersportevent van de regio gaat weer van start. Al 50 jaar is het traditie: slechts enkele dagen na de finish op de Champs Elysees begeven de profs zich alweer op het parcours in Wateringen.

Helden uit de Tour

Toppers uit de Tour de France zijn graag geziene gasten bij de wielerronde in Wateringen: op dit moment is bevestigd dat Danny van Poppel naar de Profronde komt.

Parcours

Langs het parcours zijn er volop mogelijkheden voor een hapje, drankje of ijsje. En ja, met zoveel toeschouwers – 30.000 à 40.000 – is de kans heel groot dat je een bekende tegen het lijf loopt! Natuurlijk zijn ook de kermis en het gezellige avondprogramma op het Plein en in de Dr. Schaepmanstraat weer onderdeel van het event.

 

kaartje met parcours van de Profronde Wateringen 2024

Wedstrijdprogramma

Deze dag staat geheel in het teken van de wielersport en is voor iedereen gratis toegankelijk. Nieuwelingen, amateurs en belofte staan na elkaar aan de start. Met als klap op de vuurpijl starten de profs aan het begin van de avond. Tijdens dit spektakel mogen een aantal Tourvedetten natuurlijk niet ontbreken. Rondom het parcours is voor jong en oud veel te beleven.

Klik op de knop onderaan de pagina om het wedstrijdprogramma te bekijken!

 

(bron: Profonde Westland)

Bekijk het wedstrijdprogramma