Ontdek de rijke geschiedenis van de historische Trekvaart de Schie

Rondvaart Westland organiseert in samenwerking met gids Natuurlijk Nicole een rondvaart over de historische Trekvaart de Schie. Ontdek de rijke geschiedenis van dit mooie, veelzijdige water en ontdek wie er gevaren hebben.

Deze vaart start bij de Huszár, de voormalige Braatfabriek (Hooikade in Delft). Varend door de prachtige polder bezoeken we het hoogtepunt van de vaart; Werelderfgoed Van Nellefabriek. Hèt Monument van Licht, Lucht en Ruimte en het Nieuwe Bouwen. Daar krijg je een speciale rondleiding. Onderdeel van deze tocht is een korte vaartour door historisch Delfshaven langs de highlights die aan het laatste bezoek van de Pelgrimvaders herinneren.

Meer informatie

Tijdens deze heerlijke dagtocht is er volop aandacht voor de historie langs de route, waaronder ook het verhaal van de Pelgrimvaders. De rondvaart is van 10.30 uur – 16.30 uur. Na alle indrukken en verhalen varen we over de Trekvaart weer terug naar Delft.

Rondvaart Westland biedt ook het gehele jaar door de mogelijkheid om deze bijzondere vaarroute over de Schie naar Delfshaven te ervaren mét het verhaal van de Pelgrimvaders/Pilgrims maar óók het verhaal van de Trekvaart, de welvaart, het porselein én Van Nelle.

Voor meer informatie over deze dagtocht bel 06- 26668727.

Aanmelden