Databank Erfgoed Westland

foto: Erfgoed Westland

Alle historische data uit het Westland op één website

Op dinsdag 1 februari 2022 hebben de wethouders Piet Vreugdenhil en Pieter Varekamp, samen met museumdirecteur Ton Immerzeel de website www.erfgoedwestland.nl op ludieke wijze onthuld. Het doel van de website is om alle historische informatie over het Westland op één plek gebundeld aan te bieden.

Initiatiefnemers van deze website zijn het Historisch Archief Westland en het Westlands Museum. In de afgelopen jaren hebben vrijwilligers bij deze organisaties tienduizenden beelden en documenten gedigitaliseerd en beschreven. Sinds deze week zijn ze door iedere geïnteresseerde in te zien.

De website bevat inmiddels zo’n 300.000 items, waaronder foto’s, video’s, ansichtkaarten, akten en krantenberichten. Hiermee willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat regiogenoten alle informatie kunnen vinden op één punt.

Databank

De databank is inmiddels zeer uitgebreid; in totaal gaat het om zo’n 300.000 ‘records’ waaronder foto’s, ansichtkaarten, akten, boeken, kranten en objecten. Het meest in het oog springend is het enorm grote bestand aan foto’s, dia’s en ansichtkaarten. In totaal zijn er meer dan 60.000 te vinden. Het zoeken naar het juiste plaatje wordt makkelijk gemaakt doordat er gezocht kan worden op een specifiek woord, maar ook op dorps- of straatnaam, bron en periode. Als service kunnen bezoekers van de website de afbeeldingen gratis downloaden.

Zoek in Erfgoed Westland

Bekijk het archief en zoek in de beeldbank, bibliotheek, kranten naar oude foto’s, kaarten, personen, video’s of audiofragmenten.

Zoek in Erfgoed Westland