Westland is de groene apotheek van de wereld

foto: Kom in de Kas

Geen pillen, maar paprika's

Heeft u dat kleine bootje wel eens gezien, als u langs de kant naar het Varend Corso Westland zat te kijken?

Op het voorplecht staat ieder jaar drie dagen lang de eigenaar van Koppert Cress, Rob Baan, aan  toeschouwers langs de kant te vertellen dat we meer groenten en fruit dienen te eten. Niet alleen omdat het gezonder voor ons is, maar ook omdat we het, zonder groenten en fruit, niet redden om de sterk groeiende wereldbevolking van 9 miljard mensen in 2050 te voeden.

Rob Baan pleit ervoor dat, als we meer groenten en fruit gaan eten, de innovatieve tuinders van het Westland ervoor kunnen zorgen dat de voedingsstoffen die we nodig hebben ook in grotere mate aanwezig zijn in groenten en fruit.

Hoe gezond groente en fruit zijn, werd heel zichtbaar in een TV-uitzending van enkele jaren geleden over mensen die gezond oud wilden worden. Door gezonder te eten, o.a. met meer groenten en fruit, konden sommige deelnemers als binnen een week minder pillen slikken. Zelfs pillen waarvan artsen hadden gezegd dat ze daar nooit meer vanaf zouden komen. Huisarts Tamara Weijer is iemand die het devies van ‘geen pillen maar paprika’s’ geheel omarmt. Als huisarts merkte ze dat ze in hun opleiding weinig meekrijgen over het belang van goede voeding. Aan de hand van leefstijlboeken en leefstijlprogramma’s is nu haar streven Nederland gezonder te maken.

Lees verder over ‘Het Westland, de groene apotheek van de wereld‘ op de website van Koppert Cress.