Interactief stadsspel Plukkie Al?

afbeelding: Plukkie Al?

Speel het interactieve stadsspel Plukkie Al? en leer het Westland kennen

Westlanders kunnen vanaf nu met een stadsspel hun kennis testen over de geschiedenis van de tuinbouw.

In de interactieve wandeling ‘Plukkie Al?’ assisteer je een fictieve tuinder die tomaten wilt kweken, telen en bezorgen bij zijn klanten. Je maakt een wandeling door het centrum van Naaldwijk en doet ondertussen verschillende opdrachten.

Spelenderwijs leren over het Westland van vroeger

“Westland staat bekend om zijn hypermoderne glastuinbouw, maar vroeger ging dat allemaal heel anders”, vertelt spelmaker Jules Stuyt. “Ondanks alle moderne gebouwen, bedrijfspanden en kassen, herbergt Westland ook veel monumenten en geschiedenis. Het leek mij leuk om mensen een mooie wandeling door het centrum Naaldwijk te laten lopen waarbij je ondertussen meer leert over de geschiedenis van Westland.”

foto van maker Jules Stuyt met de City Challenge ap Plukkie Al? op de markt in Naaldwijk
foto: Jules Stuyt

Verhalen komen tot je door middel van Virtual Reality

Tijdens het stadsspel komen allerlei vragen aan bod. Hoe zagen de trams van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij er vroeger uit? Hoeveel liter water is nodig voor de productie van 1 kilo tomaten? En waar komt de naam Westland eigenlijk vandaan? De app brengt de geschiedenis nóg meer tot leven door middel van Augmented Reality- en Virtual Reality-opdrachten.

Smartphone stuurt je door het dorp

Hoe speel je het spel? ‘Plukkie Al?’ is te spelen via de City Challenge app op je smartphone. Wanneer je het spel begint, word je gevraagd om naar het Wilheminaplein in Naaldwijk te lopen om te starten. Vanaf daar loop je een route door het centrum waar je vragen beantwoordt, opdrachten doet en uiteindelijk een antwoord krijgt op de vraag: hoeveel weet jij van de Westlandse tuinbouwgeschiedenis?

afbeeldingen van de City Challenge ap Plukkie Al? die je kunt spelen in Naaldwijk in het Westland gemaakt door Jules Stuyt
foto: Plukkie Al?

Downloaden City Challenge app

De City Challenge app waarmee je ‘Plukkie Al?’ kunt spelen is beschikbaar voor iOS en Android. Het interactieve spel kost 5,99 euro.