Kassenroute Westland - Arcadia

foto: Arcadia Chrysanten

Je staat nu voor glastuinbouwbedrijf: Arcadia

Bij Arcadia gaan we alleen voor de beste kwaliteit pluischrysanten, duurzaam én met vakmanschap gekweekt. Dat doen we met een sterk team op vier locaties. Met onze klanten hebben we het grootste aanbod pluischrysanten in Europa, en samen maken we dan ook elke dag weer heel veel consumenten blij. In totaal telen we 50 miljoen stelen per jaar.

Arcadia

Topbloemen kweken, dat doe je samen. Ons team is onze kracht. We kennen elkaar door en door en maken gebruik van elkaars kennis. Zo bespreken we regelmatig met elkaar zaken die de verschillende locaties betreffen en blijven we op de hoogte van alles wat Arcadia breed speelt. Gebruik maken van elkaars kwaliteiten en alles eruit halen, dat geeft ons energie! Met ons brede assortiment en gedreven verkoopteam zijn wij het loket voor pluischrysanten.

Samenwerken doen we ook met veredelingsbedrijven. Samen zijn we continu op zoek naar nieuwe kleuren en soorten. Ons assortiment wisselt per seizoen en is daarmee altijd actueel. Zo blijven we de bloemist en de consument inspireren.

Vakmanschap

In ons team vind je mensen die het echte vakmanschap van het kweken beheersen. We werken met de nieuwste technieken, maar ook houden we erg van de ‘voeten in de klei mentaliteit’. We zijn eigenwijs, hebben een eigen visie en werken hard. Dat stelt ons in staat om de beste pluischrysanten te telen.

Blijven innoveren

Bij Arcadia zijn we altijd bezig met innovatie. Om het werk makkelijker te maken, of de teelt duurzamer. Op het gebied van energie zijn er aantal belangrijke zaken die ervoor zorgen dat we duurzamer kunnen kweken. Op dit moment werken we op meerdere locaties met zonnepanelen. Een mooie, duurzame manier om energie op te wekken.

Aardwarmte

Twee van onze vier locaties maken al gebruik van aardwarmte. Vanuit minimaal 500 meter onder de grond wordt warm water opgepompt, wat gebruikt wordt om leidingwater te verwarmen. Dit warme leidingwater gebruiken wij om onze kassen te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat we geen gas nodig hebben om te verwarmen.

E-boiler

Eind van het jaar verwachten we wederom een mooie stap richting CO2 neutraal kweken te kunnen zetten. We gaan werken met een E-boiler. Deze boiler maakt het mogelijk om energie die we opwekken met onze zonnepanelen (of groen van het net) om te zetten naar warm water om onze kassen mee te verwarmen.

CO2 gebruiken

Diverse locaties maken gebruik van een WKK restwarmte. Zo’n warmte kracht koppeling genereert stroom, water en stoot CO2 uit. Ons gewas gebruikt CO2 om te groeien, waarbij tijdens dit proces zuurstof vrijkomt.

Maar we hebben nog meer CO2 nodig! Ocap levert ons CO2 afkomstig van Shell Pernis en Alco Rotterdam. Voorheen werd deze CO2 gewoon uitgestoten. Wij kopen dat nu in en geven het aan onze gewassen die het weer omzetten in zuurstof. Een duurzame ontwikkeling dus.

LED-verlichting

In de kas maken we gebruik van LED verlichting. Deze verlichting kost 40% minder energie dan reguliere belichting en levert dus een flinke verlaging van het energiegebruik op.

Zuinig met water

Wanneer we onze teelt bewateren, nemen de planten op wat ze nodig hebben. Het water dat overblijft vangen we op en zuiveren we. Daardoor kunnen we dit weer gebruiken en gaat er geen onnodig water verloren.

Luchtbehandeling

Met luchtbehandelingskasten kunnen we het vochtgehalte in onze kassen reguleren. Dit zorgt ervoor dat we meer grip op het gewas en de kwaliteit ervan hebben. Door controle te hebben over de luchtvochtigheid krijgen ziekten en plagen minder kans. Daarnaast hoeven we minder te verwarmen en gebruiken we dus ook weer minder gas.

Passie

Kortom, de hoogste kwaliteit pluischrysanten op de meeste duurzame manier geteeld, door een team en netwerk van gepassioneerde mensen. Daardoor kan Arcadia special flowers telen voor special people, elke dag weer!

Kijk binnen bij Arcadia

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van Arcadia Chrysanten te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van Arcadia