Kassenroute Westland - EveryD Flowers

foto: EveryDFlowers

Je staat nu voor glastuinbouwbedrijf: EveryD Flowers

EveryD Flowers is produktiebedrijf van Germini’s en Gerbera. We hebben twee locaties van in totaal 12 hectare in De Lier en Honselersdijk. EveryD Flowers is ontstaan door een fusie van drie familiebedrijven, Van Veen, Groenewegen en Barendse.

De families zie je nog steeds terug in onze directie. Die bestaat uit vijf leden, Ronald van Veen, Aad van Veen, Hen Groenewegen, Erik Groenewegen en Peter Barendse. Zij worden ondersteunt door een managementteam met jonge professionals, twintig vaste krachten en veertig uitzendkrachten.

Over EveryDFlower

Elke dag werken we aan een vloeiend proces en topproducten. EveryD Flowers is ambitieus. We gaan altijd voor het beste resultaat, op onze eigen(wijze) manier. Als bedrijf zijn we transparant en betrouwbaar. We werken graag samen, binnen en buiten het bedrijf. En dat doen we met lef. Dat is onze cultuur.

Onze cultuur komt terug in alles dat we doen. Dat geldt voor de directie, en voor de medewerkers. Van de keuze voor de soorten, tot de innovaties die we toepassen, tot het meedenken met de klanten, we doen het op onze eigen manier, met de ambitie om in alles het beste af te  leveren. Daarom is onze slogan: kweken op karakter.

35 hectare aan topbloemen

Dat kweken op karakter doen we jaarrond. Dat kan dankzij hoogwaardige technologie in onze kassen. Van LED-verlichting tot energiedoeken, van efficiënte warmtekrachtkoppelingen tot 1500 zonnepanelen, het is onze ambitie om altijd met de beste technologie te werken.

Een warmtekrachtkoppeling (WKK) is een electromotor die aardgas omzet in stroom. De stroom kunnen we gebruiken voor de LED-panelen, maar leveren we ook terug aan het net. De netbeheerder kan daarvan gebruik maken om balans op het elektriciteitsnet te creëren. De warmte van de WKK’s gebruiken we om de kas op te warmen, en de CO2 stoppen we in onze bloemen, die daar heel blij mee zijn.

De energie die wordt omgezet in warmte, willen we zo efficiënt mogelijk inzetten in onze kas. Daarom  hebben we op alle locaties scherminstallaties in de kas hangen. Dat zijn installaties met meerdere lagen aan doeken, die we open en dicht kunnen laten rollen. Dat gebeurt automatisch. Deze  schermdoeken zorgen ervoor dat de warmte ‘s nachts in de kas blijft en dus niet verspild worden. Een duurzame manier van telen.

Schermen gebruiken we ook in de ramen van onze kas, die open kunnen voor de lucht. Daar hebben we insectengaas in gespannen, zodat schadelijke inecten niet binnen kunnen komen. Toch hebben we nog wel eens te kampen met deze lastige beestjes. Om onze bloemen te beschermen, zetten we zoveel mogelijke biologische gewasbescherming in.

Biologische gewasbescherming

Bij biologische gewasbescherming kun je denken aan insectjes die niet schadelijk zijn voor de bloemen, maar die juist de schadelijke insecten opeten of onschadelijk maken. In onze kas is dus constant een leger van nuttige insecten aanwezig om de bloemen te beschermen!

Telersvereniging Colours of Nature

Het resultaat van onze cultuur, onze innovatieve technieken en onze mensen zijn de tachtig miljoen bloemen die we elk jaar produceren. We bundelen onze krachten met zeven andere bedrijven in telersvereniging Colours of Nature. Samen hebben we ruim 35 hectare aan topbloemen.

In telersvereniging Colours of Nature zie je de kracht van samenwerken. Ook al zitten we als individuele bedrijven allemaal in de gerbera’s, besluiten we onze talenten te bundelen in plaats elkaar te beconcurreren. Daardoor zijn we nog beter in staat met elkaar grote klanten te beleveren, en toch flexibel te opereren.

Colours of Nature is gespecialiseerd in het leveren van grote uniforme  partijen aan de retail. Als consument kun je onze bloemen dan ook kopen in de supermarkt. Bij Jumbo zijn we de hoofdleverancier, namelijk.

De kracht van samenwerken

De kracht van samenwerken en je eigen visie volgen, dat is EveryDFlowers. We houden van het telen van onze bloemen en dat op zo’n hoog mogelijk niveau te doen. Wij kweken op karakter.

Kijk binnen bij EveryD Flowers

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van EveryD Flowers te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van EveryD Flowers