Kassenroute Westland - Forever Plants

foto: Forever Plants

Je staat nu voor glastuinbouwbedrijf: Forever Plants

Forever Plants is een familiebedrijf, en een familie van bedrijven. We geloven in de kracht van familie, innovatie en geluk. Bij ons kweken we op de meest slimme en duurzame manier planten en komen culturen samen. Al meer dan 30 jaar zijn we gespecialiseerd in het produceren van tropische planten. Hier ligt ook echt onze passie, omdat planten helpen ons doel te bereiken: de wereld gezonder en gelukkiger maken.

Over Forever Plants

Bij Forever Plants telen we 2.500.000 potplanten per jaar. Dat doen we op twee locaties, van in totaal 7,5 hectare groot. Ons brede assortimenten bestaat uit vijftig soorten groene potplanten, die we zo slim, efficiënt en duurzaam mogelijk telen.

We geloven in een innovatieve manier van werken. We waren één van de eersten met het – inmiddels – alom bekende Walking Plants System. We zetten ons in voor de toekomst, zodat we de kassen met aardwarmte kunnen verwarmen. We geloven ook in de kracht van kennisdeling. Daarom laten we regelmatig studenten meedenken om ons werk nog slimmer in te richten.

Binnen Forever Plants besteden wij veel aandacht aan duurzaamheid en houden we rekening met de balans tussen People, Planet en Profit. Wij vinden het belangrijk dat wij ons steentje bijdragen aan het welzijn van de aarde, daarom zijn wij continu met elkaar in gesprek over hoe we meer balans kunnen krijgen tussen deze 3 P’s.

People

Bij Forever Plants streven naar een optimale situatie voor onze planten én medewerkers. Om de fysieke werkdruk voor onze collega’s te verlichten, werken wij met het Walking Plants System. Ja, onze planten ‘lopen’ zelf naar de schuur, waar ze worden klaargemaakt voor de verzending.

We verlichten niet alleen het buk- en tilwerk, maar geven bijvoorbeeld ook Nederlandse lessen aan buitenlandse medewerkers. Daarnaast dagen we onze collega’s graag uit om mee te denken over het hele bedrijf. Bij onze Challenge of the Month dragen de verschillende teams elke maand een verbeterpunt aan, waar we vervolgens met zijn allen mee aan de slag gaan.

Planet

Forever Plants maakt gebruik van de meest duurzame energie die er is. Samen met veertig andere bedrijven doen we mee aan Trias Westland, een project waarbij wordt geboord naar aardwarmte. Met deze warmte kunnen wij onze kas op de meest duurzame manier verwarmen en wordt het gebruik van gas ingeperkt.

Ook op het gebied van recycling en watervoorziening proberen we ons steentje bij te dragen. Onze waterkringloop is inmiddels volledig gesloten. Ons doel? In 2025 volledig klimaatneutraal werken!

Profit

Elke dag doen wij er alles aan om onze werkprocessen te verbeteren. Zo bouwen we dashboards waar voor ieder team handige informatie op een leesbare manier wordt getoond. Bij ons verkoopteam kun je denken aan de beschikbare aantallen per plant.

Deze dashboards zijn continu in ontwikkeling. Zo werken we nu aan een systeem waarin ook de reserveringen van onze klanten worden meegenomen, zodat we continu inzicht hebben in het werkelijke aantal beschikbare planten.

Altijd optimaliseren

Het optimaliseren van onze werkzaamheden op het gebied van de 3 P’s is niet iets wat in één dag gebeurd is. Daarom zijn wij continu in overleg hoe we onze processen beter kunnen inrichten, om zoveel mogelijk positieve invloed te hebben op het welzijn van onze collega’s én de aarde.

We houden innovaties in de markt goed in de gaten, maar zijn zelf ook continu bezig met innoveren. Alles om ons werk uiteindelijk in alle opzichten op de meest positieve manier te kunnen doen!

Forever Plants gelooft dat het goed is voor onze collega’s om op een breder vlak mee te denken over de organisatie, in plaats van hen te beperken tot alleen hun eigen taak. Maar bovenal geloven we in duurzaamheid. Samen zetten we alles op alles voor een zo gezond mogelijke toekomst. Samen staan we sterker.

Ook deel van Forever Plants worden?

Wil jij ook je steentje bijdragen aan de 3 P’s? En wil je dat heel graag doen bij Forever Plants? We hebben regelmatig mooie vacatures open staan. En wil je stage lopen bij Forever Plants? Ook dat kan! Bekijk snel onze vacatures en wie weet mogen we jou dan binnenkort verwelkomen als lid van de Forever Plants familie!

Kijk binnen bij Forever Plants

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van Forever Plants te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van Forever Plants