Kassenroute Westland - Kwekerij Overgaag

foto: Kwekerij Overgaag

Je staat nu voor glastuinbouwbedrijf: Kwekerij Overgaag

Bij Kwekerij Overgaag telen ze de lekkere en gezonde paprika’s. Gezonde producten op een zeer efficiënte manier telen is waar ze goed in zijn. In hun hightech kassen telen ze met een zo laag mogelijke impact op het milieu: zo min mogelijk energie, water en gewasbescherming. Ze willen de wereld gezonder en duurzamer achterlaten.

Het familiebedrijf Overgaag

Kwekerij Overgaag is het familiebedrijf van Wouter, Gerrie en John Overgaag. Zij zijn dagelijks bezig met de teelt van de lekkerste gezonde paprika’s. Behalve groene vingers, heb je daar ook een behoorlijke technologische kennis voor nodig. Want de kas zit vol innovaties. Zo zorgt Kwekerij Overgaag dat zij klaar is voor toekomst.

De kwekerij begon in 1950 met de teelt van tomaten en sla. Vanaf 1993 werden dat paprika’s. Met de teelt van paprika’s begon de groei van het familiebedrijf. Inmiddels teelt Kwekerij Overgaag op 35 hectare in het Westland ruim elf miljoen kilo rode paprika’s per jaar.

Over Kwekerij Overgaag

Kwekerij Overgaag bestaat uit trotse telers, die met veel toewijding en aandacht ondernemer. Dat geldt zowel voor het gewas, de mensen en de leefomgeving. Het familiebedrijf wordt gerund door Wouter, Gerrie en John. Waar het waarde toevoegt, wordt er met liefde samengewerkt om een krachtig bedrijf neer te zetten.

Vitaminekampioenen

Wie teelt in een kas, is met natuur bezig. Kwekerij Overgaag laat een product groeien dat ontzettend gezond is. Een paprika zit bomvol vitamine C. Maar het telersvak gaat over veel meer onderwerpen dan alleen de paprika. Zo zit een moderne kas vol met technologische innovaties.

Duurzaam telen

Het familiebedrijf ziet zichzelf als oplossing in veel uitdagingen waar we momenteel mee worstelen als wereld. Van veilig voedsel op grote schaal geproduceerd, tot gezond voedsel dat zo duurzaam mogelijk geteeld wordt. Kwekerij Overgaag teelt gezonde producten op een zeer efficiënte manier, met een zo laag mogelijke impact op het milieu.

Er is veel ontwikkeling op het gebied van duurzame energie, zoals de inzet van WKK’s. Deze elektromotoren zetten gas om in stroom, met warmte en CO2 als restproduct. De stroom kan gebruikt worden in de kas, net als de warmte. Het grootste gedeelte van de warmtebehoefte wordt ingevuld met aardwarmte, wat een fossielloze manier van kasverwarming is. En de CO2? Die dus ook! Want planten groeien hard op CO2 en zetten dat om in zuurstof. Er komt zelfs rest-CO2 van de Rotterdamse haven de kas in, om de planten te voeden.

En niet alleen het opwekken van energie en warmte gaat zo duurzaam mogelijk, ook het gebruik. Met energiebesparende scherminstallaties wordt de warmte bijvoorbeeld in de kas gehouden, terwijl het zonlicht nog steeds volop naar binnen kan schijnen.

Onze kas zit vol technologische innovaties!

Zuinig met water

Ook met water wordt dankzij moderne installaties zuinig omgegaan. Zo wordt al het water dat de planten in gaat, weer opgevangen en gefilterd. Zo kan het water hergebruikt worden en gaat er niks verloren. Dit soort technieken, die in de kas zijn ontstaan, zie je later vaak terugkomen in de maatschappij. Telers als Kwekerij Overgaag zijn echte pioniers als het gaat om duurzaamheid.

Samenwerken

Kwekerij Overgaag gelooft in samenwerking. Samen sta je sterker, weet je meer en is de reikwijdte groter. We zijn ervan overtuigd dat je samen efficiënter kan werken. Of het nou gaat om het verduurzamen van onze warmtevoorziening, het verpakken van onze paprika’s of om de beste manier om ons product aan de markt te brengen. Samen brengen we onze gezonde paprika’s op het bord van de consument!

Kijk binnen bij Kwekerij Overgaag

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van Kwekerij Overgaag te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van Kwekerij Overgaag