Kassen Route Westland - Looye Kwekers

foto: van Looye Tomaten

Je staat nu voor glastuinbouwbedrijf: Looye Kwekers

Je staat nu voor de kas van Looye. Bij Looye staat smaak al meer dan 75 jaar centraal in ons familiebedrijf. Dit is de basis voor hoe we onze Looye Honingtomaten en Looye JOYN tomaten kweken.

Wij geloven in de kracht en schoonheid van de samenwerking tussen mens en natuur. En verlangen daarbij, elke dag weer, naar steeds een stapje slimmer, beter en duurzamer.

Geschiedenis

De start van het bedrijf was in 1946, in een klein dorpje in Zuid-Holland, slechts zeven kilometer verwijderd van hier. Hier teelde oprichter Jacobus Looije sla, radijsjes en tomaten in zijn eigen tuin. Jacobus’ zonen, Jos en Vincent, voegden zich later bij het bedrijf en brachten vernieuwingen en modernisering mee.

In de jaren tachtig besloot Jos zich te specialiseren in losse cherrytomaten, en dit werd een groot succes. In 2009 hebben we het merk Looye Honingtomaten geïntroduceerd, een merk dat ons tot op heden onderscheidt in de markt vanwege de voortdurende focus op smaak en kwaliteit.

Vandaag de dag zijn we nog steeds een familiebedrijf en staan Annelies en Margriet Looije aan het roer. Zij zijn de dochters van Jos. Met het hele Looye team zetten we ons in voor een duurzame toekomst en blijven we uitbreiden om aan de groeiende vraag naar smaakvolle tomaten te voldoen.

Onze pronkstukken

Wij zijn trots op onze tomaten. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook een waar genot om te proeven, mee te koken en direct uit de hand te eten.

De pronkstukken van onze menukaart zijn natuurlijk de Looye Honingtomaten en de Looye JOYN tomaten. De Looye Honingtomaten zijn een van de meest smaakvolle tomaten die je vandaag de dag zult vinden. De sappige Looye JOYN tomaat is door zijn stevige structuur en door zijn ideale balans tussen zoet en zuur een fijn ingrediënt voor smaakvolle gerechten.

Alleen de meest smaakvolle tomaten van de oogst uit onze kassen mogen zich Looye Honingtomaat of Looye JOYN tomaat noemen. Dat betekent dat elke tomaat eerst door een strenge keuring gaat. We bekijken de tomaten aandachtig en ons smaakpanel neemt steekproeven om de smaak te bewaken.

Omdat we zo streng zijn, krijgt slechts twintig procent van onze oogst de eretitel Looye Honingtomaten. De tomaten die deze status net niet gehaald hebben, brengen we onder een ander label op de markt.

Duurzaam telen

We gaan verder dan alleen het telen van smaakvolle tomaten. We zijn ook toegewijd aan duurzaamheid. Een belangrijk aspect van duurzaamheid is onze energievoorziening. We zijn overgestapt op milieuvriendelijke energiebronnen, waaronder aardwarmte.

Door onder andere aardwarmte te gebruiken, verminderen we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk. Deze vorm van energie is hernieuwbaar en stelt ons in staat om de kas te verwarmen zonder overmatig gebruik van fossiele brandstoffen, wat bijdraagt aan de vermindering van broeikasgasemissies.

Onze toewijding aan duurzaamheid strekt zich uit tot onze productiemethoden. In onze kassen maken we gebruik van biologische bestrijdingsmethoden om plagen onder controle te houden. In plaats van chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zetten we natuurlijke vijanden in om ongedierte te bestrijden. Dit draagt bij aan een gezondere en meer evenwichtige groeiomgeving voor onze tomaten, zonder schadelijke residuen op de vruchten.

Prachtige toekomst

Met deze combinatie van duurzaamheid en moderne technologie blijven we bij Looye gedreven om de beste tomaten te kweken, waarbij we aandacht hebben voor energie-efficiëntie, duurzaamheid, gezondheid en technologische vooruitgang. Met elkaar blijven we stappen zetten om een prachtige toekomst te kweken, waarin alle generaties samen kunnen blijven genieten van tomaten.

Kijk binnen bij Looye Kwekers

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van Looye Kwekers te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van Looye Kwekers