Kassen Route Westland - Plantanious

foto: Plantanious

Je staat nu voor glastuinbouwbedrijf: Plantanious

Plantanious is gespecialiseerd in de teelt van kamerplanten en bloeiende seizoensproducten.

Bij Plantanious, doen en denken ze groen. De teelt van hun kamerplanten en bloeiende seizoensproducten (waaronder ficus en kuipplanten) produceren ze volledig klimaatneutraal.

Wij zijn Plantanious, verrassend groen!

Groen denken, groen doen én continu blijven verrassen: dat is Plantanious. Een uniek, innovatief en duurzaam familiebedrijf, dat een breed assortiment aan kamerplanten en bloeiende seizoensproducten kweekt. Vooral de ficus. En dat doen de tweelingbroers Joost en Freek Jansen als derde generatie op het fundament dat hun vader legde met Kwekerij Loek Jansen.

Onze missie is jou een prettige, gezonde en groene leefomgeving bieden, zowel thuis als op je werk. Door niet alleen in te zetten op het product zelf, maar tegelijk op een nóg groenere toekomst voor iedereen. Ervaar zelf de verrassende groene wereld van Plantanious…

Groen denken, groen doen

Plantanious is een dynamisch, innovatief en duurzaam tuinbouwbedrijf, gespecialiseerd in het telen van kamerplanten en bloeiende seizoensproducten. Dat doen we niet alleen in onze kas van 4,5 hectare in het Zuid-Hollandse Westland, maar mede door eerlijke en langdurige samenwerkingen aan te gaan in binnen- en buitenland.

Zo zijn we in staat een breed assortiment met veel verschillende en verrassende producten te kweken voor de markt. Waarbij we nooit stilstaan! Want voortdurend zijn we op zoek naar nieuwe, verrassende producten en trends die ons leven kunnen veraangenamen.

Wie groen doet, groen ontmoet

Plantanious is meer dan een bedrijf alleen: het is tegelijk een visie. Want bij Plantanious doen en denken we groen. Zo verwarmen wij onze kassen met aardwarmte en zijn we zelfvoorzienend in ons stroomverbruik door middel van ons grote arsenaal aan zonnepanelen. Met recht zijn we dan ook trots op onze CO2-reductie, waardoor we onze producten nóg groener kunnen maken dan ze al zijn!

Plantanious, verrassend veelzijdig!

In het assortiment van Plantanious vind je een rijke keuze aan verrassende, bijzondere kamerplanten en bloeiende seizoensproducten. Een assortiment dat we voortdurend blijven uitbreiden. Inclusief ‘specialties’, die we speciaal laten kweken in Costa Rica. Die samenwerking is gebaseerd op transparantie, vertrouwen en eerlijkheid. En levert planten op waarmee onze klanten zich kunnen onderscheiden.

Duurzaam, in elk opzicht

Verduurzamen: we doen het bij Plantanious niet omdat we moeten, maar omdat we kúnnen! Wat is er immers belangrijker dan een gezonde toekomst voor iedereen? Daarom dragen we het milieu een warm hart toe en streven we naar een mooiere wereld. Gaan we voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord en blijven we de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Immers, wie groen doet, groen ontmoet! Ons streven naar duurzaamheid vertaalt zich niet alleen in de innovatie technologieën die we inzetten, maar net zo goed in de manier waarop we de samenwerking zoeken.

Aardwarmte

Plantanious werkt en produceert volledig klimaatneutraal. We maken gebruik van geothermie (aardwarmte), waarvoor we zijn aangesloten bij het aardwarmteproject ‘Nature’s Heat’. Zo kunnen we onze kas voor 100% verwarmen door de op 2,5 km diepte liggende warmtebron aan te boren. Dat betekent dat we onze kas verwarmen zonder CO2-uitstoot, iets wat nog uniek is in de tuinbouw. Daar zijn we dan ook met recht trots op!

Zonnepanelen

De daken van ons bedrijf zijn voorzien van 732 zonnepanelen en in de nabije toekomst gaan we er ook nog eens enkele honderden installeren op het naastgelegen weiland. Met de hulp van de zon wekken we zo het vermogen op dat we als bedrijf verbruiken. Dus ook wat betreft onze elektriciteit zijn we helemaal zelfvoorzienend. Zodat onze planten nóg groener worden!

Kijk binnen bij Plantanious

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van Plantanious te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van Plantanious