Kassen Route Westland - Tomatoworld

Je staat nu voor belevingskas, field- en innovatielab: Tomatoworld

Hoe produceer je op een veilige manier vers voedsel in een kas? Tomatoworld geeft antwoord op die vraag, aan de hand van de tomatenteelt. In een tentoonstelling van 500m2 leer je over de Nederlandse duurzame en hightech manier van telen. Het is de enige publiek toegankelijke tomatenkas van Nederland, dus een uniek bezoek aan deze tentoonstelling maakt je ervaring van het Westland compleet.

Dé tuinbouwkas-ervaring van het Westland

Tomatoworld is ook een onderzoekscentrum. In de kas van Tomatoworld is een veld- en innovatielab voor Data Driven Automated Growing & Robotics. Hier demonsteren hightech bedrijven hun technologie, en valideren ze deze. Oftewel, men onderzoekt of de technologie werkt en ook toegepast kan worden in de praktijk.

Dit onderzoek doen bedrijven met startups en studenten. Samen vormen zij een ecosysteem dat de kassenindustrie wil veranderen. Efficiënter, veiliger en duurzamer, allemaal vanuit het doel om zo veilig mogelijk vers voedsel te telen.

De nieuwste technologie

Door deze cultuur van samenwerking, kennis en ervaring, en het gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen, laat Tomatoworld het nieuwe businessmodel van de Nederlandse glastuinbouwsector zien. Hier kom je 5G-technologie tegen, net als Internet Of Things, Kunstmatige Intelligentie en robotica.

Training en opleiding

Tot slot is de kas van Tomatoworld ook een trainingsfaciliteit. Diverse trainingsprogramma’s draaien door het jaar heen in ons centrum. Telers en investeerders kunnen zo ervaren hoe Data Driven Automated Growing kan worden toegepast.

Maak een afspraak!

Natuurlijk sta je nu te popelen om naar binnen te stappen. Dat kan alleen op afspraak, zodat één van onze ervaren gidsen je kan begeleiden. Het is immers tegelijkertijd een tentoonstellingsruimte en een hightech werkplek, dus onze experts leiden elk bezoek in goede banen.

Particuliere rondleidingen

Op meerdere momenten in het jaar organiseert Tomatoworld particuliere rondleidingen. Aanmelden kan via deze link.

Evenementen en vergaderingen

Daarnaast is het mogelijk om een programma of evenement naar wens samen te stellen. Onze medewerkers hebben veel kennis over de glastuinbouw. Ook kunnen we gebruik maken van de kennis en ervaring van onze partnerbedrijven.

Al veel vergaderingen, congressen, trainingen, bedrijfs- of productpresentaties en educatieve personeelsevenementen hebben plaatsgevonden op onze inspirerende locatie. We hebben ook diverse cateringmogelijkheden. Bijvoorbeeld lunch, diner, borrel & hapjes. Tomatoworld is multi-inzetbaar, voor een grote diversiteit aan doeleinden. En daar denken we graag in mee.

Altijd welkom

Wij nodigen u graag uit om Tomatoworld te ervaren en helpen u graag met uw wensen.

Neem voor afspraken, een vrijblijvende offerte (op maat) of meer informatie contact met ons op via reservering@tomatoworld.nl.

Kijk binnen bij Tomatoworld

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van Tomatoworld te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van Tomatoworld