Kassenroute Westland - Westlandpeppers

foto: Westland Peppers

Je staat nu voor glastuinbouwbedrijf: Westlandpeppers

Hier bij Westlandpeppers telen ze mooie, natuurlijke en gezonde producten die je uitnodigen in andere keukens te kijken. Dat doen ze op een duurzame, innovatieve manier met zo min mogelijk belasting voor mens en milieu. Om voedselverspilling tegen te gaan leveren ze ook aan de voedselbank. Wil je weten hoe? Lees hieronder verder.

De visie van Westlandpeppers

Eten verbindt mensen. Daar zijn we bij Westlandpeppers van overtuigd. Daarom is het belangrijk om bij elkaar in de keuken te kijken, letterlijk en figuurlijk. De wereld wordt steeds kleiner, landgrenzen vervagen, en niet alleen op avontuurlijke reizen, maar ook gewoon in onze eigen omgeving maken wij steeds vaker kennis met andere culturen en eetgewoontes. Dat is een verrijking.

Het is niet nodig om prachtige pepers en andere spicy producten van over heel de wereld hierheen te importeren. Dankzij onze eigen kassen zijn we in het Westland heel goed in staat om zelf deze gewassen te telen. Op een manier die veel duurzamer, schoner, veiliger en verser is, met minder impact op het milieu. Dat doen we zelf, en met onze vaste telers in het buitenland.

Kraakverse producten, een snelle webshopt en natuurlijk volop tips en recepten helpen wij je om gezonder, verser en avontuurlijker te eten. We kweken niet alleen hoge kwaliteit producten, maar hopelijk ook wat meer begrip voor andere culturen en eetgewoonten…

Over Westlandpeppers

Een echt familiebedrijf

We hebben niet altijd pepers geteeld. Ons bedrijf bestaat namelijk al sinds 1930. Hendrik Boekestijn begon de kwekerij die nu bekend staat als Westlandpeppers. Hij startte met de teelt van druiven, perziken, prei en bloemkool.

De zoon van Hendrik, Pieter, nam het bedrijf over. En ook Pieter werd weer opgevolgd door zijn zoons. Henk, Dolf en Pieter hebben het bedrijf met elkaar weten uit te bouwen tot een bedrijf met een breed assortiment van pepers, snackpaprika’s en andere producten. Inmiddels is er ook al een vierde generatie werkzaam in het familiebedrijf.

Voedselverspilling

Wij zetten ons in om voedselverspilling tegen te gaan. Zo leveren we aan de voedselbank en maken we van de ‘minder’ mooie producten sauzen. Daarnaast drogen we ook producten in een speciale droog cel bij onze locatie in ‘s-Gravenzande. Door deze klasse 2 pepers weg te geven en te gebruiken proberen wij zo min mogelijk pepers weg te gooien. Hiermee willen wij voedselverspilling tegengaan.

Duurzame teelt, duurzame verpakking

We willen op een zo duurzaam mogelijke manier te werk gaan op het gebied van telen, biologische bestrijding, verpakken, energie, water en afval. Zodat we nu én in de toekomst mensen kunnen voorzien van verse pepers en paprika’s met minimale belasting voor mens en milieu.

Voor het verpakken van de webshop bestellingen proberen we zoveel mogelijk karton te gebruiken en het plastic te minimaliseren. Al is het gebruik van plastic bij het verpakken van de pepers niet altijd zinloos of onnodig. Het zorgt er namelijk voor dat de producten langer houdbaar zijn.

We streven er naar om op termijn zo min mogelijk fossiele energie te gebruiken. Zo hebben we de afgelopen jaren in totaal 1945 zonnepanelen geplaatst bij onze locatie in De Lier & ‘s-Gravenzande. Die wekken gemiddeld 555.000 KWh aan duurzame energie op in één jaar, wat gelijk staat aan het verbruik van 200 huishoudens per jaar en ongeveer 70% van ons jaarlijks verbruik. Ook zijn wij bezig om in de toekomst de kassen duurzaam te verwarmen met aardwarmte.

We maken gebruik van biologische gewasbescherming en zetten dit aan het begin van de teelt al preventief in. Door zeer ervaren kas medewerkers kunnen wij ziektes en plagen vaak al in het begin ontdekken en met biologische gewasbescherming bestrijden. Liever willen wij natuurlijk geen chemische gewasbescherming gebruiken en doen dit alleen wanneer noodzakelijk en altijd in beperkte mate. Hiermee voldoen we ruimschoots aan de strenge eisen van supermarkten en PlanetProof.

Passie

Wij hebben een passie voor het telen van mooie, natuurlijke en gezonde producten. Dit doen we door innovatief, duurzaam en marktgericht te telen en te ondernemen.

Zo zijn we steeds in ontwikkeling om nieuwe en verbeterde producten aan te bieden. Elk jaar telen we nieuwe soorten en rassen, zodat we een uitgebreid assortiment aan kunnen bieden met de beste kwaliteit.

Kijk binnen bij Westlandpeppers

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van Westlandpeppers te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van Westlandpeppers