Kassenroute Westland - 4evergreen

foto: 4evergreen

Je staat nu voor glastuinbouwbedrijf: 4evergreen

Het vakmanschap en de passie maken 4evergreen een echte paprika specialist. Op deze locatie worden op dit moment oranje paprika’s geteeld. Op 5 andere locaties worden rode, gele en groene paprika’s geteeld. Het familiebedrijf wordt sinds 5 generaties geleid door de familie Grootscholte. De vers geoogste paprika’s liggen binnen 24 uur in de winkelschappen.

4evergreen

Paprika kwekerij 4Evergreen is een moderne paprikakwekerij met vestigingen in Steenbergen, Sint Annaland, Terneuzen, ’s-Gravenzande en Hoek van Holland. Op de kwekerijen telen wij rode, groene, gele en oranje paprika’s op een duurzame, efficiënte wijze.

Je staat nu voor de kleinste locatie van 4Evergreen, met een oppervlakte van 49.200 m2. Hier worden alleen oranje paprika’s geteeld. Het sorteren en verpakken van deze paprika’s gebeurt op een andere locatie.

Innovatief en duurzaam familiebedrijf

Met behulp van geavanceerde technologie, automatiseringstechnieken en moderne systemen wordt er op de kwekerijen geteeld, gesorteerd en verpakt. De vers geoogste paprika’s liggen binnen 24 uur in de winkelschappen.

11e generatie

Het eerste teeltbedrijfje van de familie Grootscholte is al gebouwd in de 17e eeuw. Inmiddels staat de elfde generatie aan het roer van dit internationaal hoog aangeschreven bedrijf. Dat is zelf in het Westland, het land van familiebedrijven, een heel bijzonder feit.

De kwekerij zoals we hem nu kennen, heeft haar oorsprong in 1969. Dat bedrijfje is gegroeid van één kleine locatie naar maar liefst 110 hectare paprikateelt. Momenteel wordt het bedrijf geleid door Dennis en Robert Grootscholte, die het bedrijf overgenomen hebben van vader Wim.

Innovatief

Alhoewel de locaties, het product en de schaalgrootte in de loop der jaren zijn veranderd, is innovatie nog steeds de grootste drijfveer. Niet voor niks waren we in 1974 de eerste teler in Nederland met een klimaatcomputer. Wij kijken vooruit en investeren in de nieuwste (teelt)technieken. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid.

De duurzaamste paprikateler van Nederland

We streven ernaar om de duurzaamste paprikateler van Nederland te zijn en te blijven. Dit doen we door gebruik te maken van restwarmte en rest CO2 (en in de toekomst met andere duurzame bronnen). Meer dan 50% van ons bedrijf maakt gebruik restwarmte en op 70% van ons areaal gebruiken we rest Co2 die wij vanuit de industrie krijgen. In totaal hebben we op alle locaties voor 3 miljoen KW of wel 3.000 MW aan zonnepanelen.

Ons doel: in 2030 maakt 100% van onze locaties gebruik van restwarmte en Co2 of andere duurzame bronnen.

Kijk binnen bij 4evergreen

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van 4evergreen te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van 4evergreen