Kassen Route Westland - Koppert Cress

foto: Koppert Cress

Je staat nu voor glastuinbouwbedrijf: Koppert Cress

Koppert Cress is gespecialiseerd in de teelt van natuurlijke, innovatieve ingrediënten voor chefs.

Gezond, vers en plantaardig. De missie van Koppert Cress is ‘let’s change the way we look at food’. Hun cressen, microgroenten en andere smaakmakers dragen daaraan bij. Met de natuur als hun belangrijkste leverancier en bron van inspiratie zijn ze daar zuinig op. Ze zijn ambitieus duurzaam en dragen met behulp van innovatieve technologie, ecologische middelen, passie en creativiteit bij aan het herstel van onze aarde.

Koppert Cress

Koppert Cress is een teler van natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Het assortiment bestaat uit vers gekiemde plantjes (cressen) en andere eetbare bloemen en bladeren (specialties) verzameld van 100% natuurlijke, aromatische planten.

De chef staat centraal. Onze aanpak is een ode aan de chef. De chef die een avontuur maakt van eten. Die kookt met smaak, schoonheid en verrassing. De chef die van gezond eten meer maakt dan dat: genieten. Het zijn de chefs die inspiratie delen, koken met aandacht en met de lekkerste ingrediënten. Zij veranderen onze kijk op voeding. Zo dragen chefs bij aan onze gezondheid, ons welzijn en geluk. Zij maken het verschil.

Let’s change the way we look at food

Gezond, vers en plantaardig. Dát is voeding met meerwaarde. Wij willen dat voeding met meerwaarde genieten wordt, lekker dus en met aandacht bereid. Daar dragen we aan bij met onze cressen, microgroenten en andere verrassende smaakmakers. Ze voegen unieke smaken toe in de puurste vorm die er is. De smaak van de natuur.

Op ontdekkingsreis

Ken je onze eigen Cressperience al? De Cressperience begint met een ontdekkingsreis door de eetbare jungle, waarna we nieuwe gerechten creëren met onze vondsten en de mooiste ingrediënten uit de natuur. Met chefs van over de hele wereld, maken we van gezond eten een feest. We werken aan meer smaak, meer avontuur, meer creativiteit en meer gezondheid met de wereld van planten.

Meer dieetdiversiteit

Hoewel het voor onze gezondheid belangrijk is verschillende soorten planten te eten, is ons dieet steeds beperkter geworden. Afgezien van wat we dagelijks eten, zoals wortelen, bonen, kool of misschien af en toe een passievrucht, zijn er genoeg dingen die we nog niet hebben ervaren. Dat terwijl er op de wereld zo’n 300.000 soorten planten groeien.

Zo vond Rob in een oude moestuin hoog in de Andes in Peru een Tagetes soort die naar sinaasappelschil smaakt, in Noord-Korea bladeren met de smaak van knoflook maar die geen stinkadem achterlaten en leerde hij in China een zoete erwtensoort kennen die in het begin van de lente al bij een heel lage temperatuur kan groeien. Reis met ons mee en laat u verwonderen door de wereld van planten.

Meer gezondheid door voeding

Koppert Cress wil veranderen hoe mensen naar voeding en gezondheid kijken. Zoals elke verandering, begint die bij onszelf. Op onze eigen werkplek ontdekken we hoe aandacht voor voeding en een bewuste kijk op werk normaal kunnen worden. Daar worden we blijer en gezonder van. En we laten anderen graag zien wat mogelijk is. We geloven in de waarde van groot denken en grote doelen. Maar elke verandering begint klein: bij onszelf en ons eigen bedrijf.

Innovatie en duurzaamheid

De natuur is onze belangrijkste leverancier en de wereld onze bron van inspiratie. Daar zijn we zuinig op. We zijn ambitieus duurzaam en willen vooroplopen in werkvormen die bijdragen aan het herstel van onze aarde. We zetten innovatieve technologie in, ecologische middelen en een grote dosis passie en creativiteit.

Alle energiebronnen in het bedrijf (systemen die warmte of koude produceren) zijn met elkaar verbonden voor een optimaal rendement. Het resultaat: het teeltoppervlak is in de loop der jaren weliswaar verviervoudigd, maar het gasverbruik is met bijna 70% per m2 verminderd. Er zijn voorbereidingen om warmte uit een aardwarmtebron te gaan gebruiken, zodat we op alle locaties in het Westland volledig fossielvrij kunnen werken.

Als mensen aan tuinbouw denken, gaat het al gauw over “tomaje plukke” en “vuile klauwuh” krijgen. Is ook wel een beetje zo (en daar zijn we trots op), maar men beseft zich soms niet hoe de sector oplossingen biedt rondom verschillende maatschappelijke thema’s zoals duurzame groentenproductie en gezondheid.

Het vervuilende imago maakt een ommekeer en tegenwoordig wordt de Nederlandse tuinbouw internationaal geroemd vanwege het sterk innoverende vermogen. Met als resultaat: grootschalige, maar duurzame en gezonde voedselproductie voor de mens en planeet.

Een trekker in de sector

Als mensen werken vanuit passie, wordt werken het goede leven. Dan wordt werken leuk. Wij geven elkaar vertrouwen, zodat passie en creativiteit ruimte krijgen. Ideeën komen tot bloei en uit onderlinge verschillen halen we meerwaarde. Het resultaat is een beter bedrijfsresultaat, maar vooral voldoening, plezier en persoonlijke groei.

Koppert Cress wil een trekker zijn in de tuinbouwsector. We willen voorgaan, inspireren en helpen. Door duurzame samenwerking met onze partners, klanten en persoonlijke achterban. Zo verleiden we anderen om mee te werken aan onze missie: een andere kijk op voeding. Om dat te bereiken klimmen we op het podium en op de barricades. En zo helpen we ook onze sector vooruit.

Wij zijn Koppert Cress. We werken met passie, plezier en creativiteit aan een andere kijk op voeding. Want: “Wij geloven sterk dat goede voeding cruciaal is voor een gezond bestaan”.

Geniet!

Kijk binnen bij Koppert Cress

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van Koppert Cress te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van Koppert Cress