Kassen Route Westland - Opti-flor

foto: Opti-flor

Je staat nu voor glastuinbouwbedrijf: Opti-flor

Opti-flor is gespecialiseerd in het kweken van orchideeën.

Met ruim 25.000 soorten is de orchidee één van de grootste plantenfamilies op aarde. De vele variaties van de orchidee inspireren hen continu om nieuwe facetten van die schoonheid te ontdekken. Opti-flor is geboren uit de droom om iets echt bijzonders te creëren, vooral anders dan anders. Ze creëren unieke orchideeën collecties van onovertroffen five-star kwaliteit. Dit doen ze elke dag beter en herkenbaar anders, zodat consumenten genieten van de meest bijzondere orchideeën, thuis of op het werk.

Opti-flor

Wij creëren unieke orchideeën collecties van onovertroffen 5-star kwaliteit. Dit doen we elke dag beter en herkenbaar anders, zodat consumenten genieten van de meest bijzondere orchideeën, thuis of op het werk.

De grensverleggende orchideeënkweker met het meest onderscheidende, breedste assortiment op de Europese markt, dat zijn wij. Unieke soorten en variëteiten met de wow-factor: 5-star kwaliteit in uitmuntende kleuren.

Creating the difference

Zeven collecties

Alle soorten zijn ingedeeld in zeven duidelijke collecties. Iedere collectie heeft een totaal eigen verhaal, beleving en uitstraling. Die positionering in collecties geeft hoogwaardige bloemisten en tuincentra in heel Europa houvast in hun assortimentsbeleid. Een groot assortiment, en toch zeer herkenbaar. Wij verrassen hen met een Opti-flor totaalbeleving welke perfect is afgestemd op de behoefte van de consument.

‘Creativiteit is essentieel’

Een continue drive om te vernieuwen en originaliteit komen op de eerste plaats. Creativiteit in teeltbenadering, in rassenkeuze, prioriteit in marketing en aandacht voor élk detail maken wij elke dag waar. De kennis van de groei van het product in zijn natuurlijke habitat en ons vakmanschap zijn essentieel.

We geven orchideeën de zorg, tijd en ruimte om zich perfect te ontwikkelen. Met aandacht voor elk stadium in de groei, elk detail, elk facet. Hoe kan het ook anders, met bijna 100 jaar ervaring in kweken in de modernste productiefaciliteiten.

Vakmanschap

Met ruim 300 medewerkers werkzaam op 7 locaties en een geplande uitbreiding hebben we ook de schaalgrootte om impact te creëren. Vakmanschap is geen taak voor machines of computers, daarom investeren we vooral in mensen.

Het zijn onze mensen die het verschil maken. Met z’n allen bouwen we elke dag verder aan een succesvol consumentenmerk. Medewerkers met passie voor een natuurproduct met grote betrokkenheid bij het familiebedrijf dat Opti-flor is. Elk met hun talenten en ambities, die ze in een groeiend bedrijf kunnen ontwikkelen en realiseren.

Duurzaam telen

Opti-flor hecht veel waarde aan een zorgvuldige omgang met de natuur. Wij onttrekken daarom geen planten uit het wild. Dit doen wij enerzijds om de natuur ongerept te laten en anderzijds om te voorkomen dat er eventuele ziektekiemen worden geïmporteerd.

Dubbel glas

Wij werken met respect voor mens, natuur en milieu en doen er alles aan om onze milieu-footprint tot een minimum te beperken. De warme afdelingen van onze kassen zijn grotendeels voorzien van energiebesparend dubbel glas, waardoor minder energie hoeft te worden verbruikt.

Aardwarmte

En voor onze energievoorziening gebruiken we voor de helft aardwarmte. We pompen warm water met een temperatuur van 85°C op, vanuit bronnen op een diepte van 2500 meter, en gebruiken dit om onze kassen te verwarmen.

Recirculeren

Ook met water doen we zuinig. Wij vangen regenwater op in speciale silo’s om dit vervolgens te gebruiken als gietwater voor de planten. Dat gietwater vangen we weer op, en door een recirculatiesysteem ontsmetten we het water en kunnen we het weer opnieuw gebruiken.

Biologie

Wij maken maximaal gebruik van biologische gewasbescherming. Dit betekent dat wij, daar waar mogelijk, natuurlijke bestrijders inzetten ter bestrijding van ziekten en plagen en de inzet van gewasbeschermingsmiddelen tot het absolute minimum beperken.

Kortom, de mooiste planten gekweekt door een mooi team van gedreven mensen, op een zo duurzaam mogelijk manier. Met creativiteit creëren we het verschil!

Kijk binnen bij Opti-flor

Er is een toffe video gemaakt om jou te laten zien wat er achter het glas van Opti-flor te zien is. Benieuwd?

Bekijk hier de video van Opti-flor