Op nog geen 10 minuten afstand van het strand ligt het centrum van ’s-Gravenzande, stad aan zee. Door Westlanders wel ‘Breeje Durp’ genoemd, maar al sinds 1246, toen ’s-Gravenzande stadsrechten kreeg, officieel een stad.

’s-Gravenzande, schat tussen kas en kust

Gezellig winkelhart

Midden in het centrum vind je het onlangs gerenoveerde Marktplein met zijn oude dorpspomp en terrassen. Vanaf het Marktplein loop je verschillende winkelstraten in waaronder de Langestraat en de Graaf Willem II straat. Ruim 100 enthousiaste winkeliers en horecaondernemers heten je graag van harte welkom.

Horeca

Rondom het Marktplein maar ook in de Gravenstraat, de Langestraat en aan het Graaf Willem II Plein vind je gezellige eettentjes waar je prima terecht kunt voor een uitgebreid diner of een snelle hap. Na het winkelen is het goed bijkomen met een lunch, een high tea, high wine of een koel drankje op één van onze terrassen.

Supermarkten

Inkopen doen voor een zelf bereide maaltijd of ontbijt? In het centrum van ’s-Gravenzande vind je 4 grote supermarkten; Albert Heijn, de LIDL, Jumbo en Hoogvliet zijn goed bereikbaar met voldoende parkeerruimte.

Weekmarkt

Iedere vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur is de gezellige weekmarkt op het Marktplein. Zo’n 30 food en non food kramen bieden hier wekelijks hun waar aan.

In de buurt

Combineer een bezoek aan het winkelcentrum met een bezoek aan het strand, het Staalduinse bos of de bezichtiging van De ‘s-Gravenzandse Korenmolen of de Dorpskerk in de Langestraat.

Parkeren

Het centrum van ’s-Gravenzande is voorzien van openbaar toilet en biedt gratis parkeergelegenheid op het Graaf Florisplein, parkeergarage Hart van ’s-Gravenzande aan de Pompe van Meerdervoortstraat, het Zandeveltplein en het Vaartplein.

Centrum ’s-Gravenzande heeft vanuit Gehandicapten Platform Westland het ‘keurmerk Westland Drempelvrij’ ontvangen.

Openingstijden

Maandag: 13.00 – 17.30 uur
Dinsdag: 09.00 – 17.30 uur
Woensdag: 09.00 – 17.30 uur
Donderdag: 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag: : 09.00 – 21.00 uur
Zaterdag: : 09.00 – 17.00 uur
Zondag: winkels gesloten

Parkeren: gratis

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar ’s-Gravenzande, schat tussen kas en kust. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen