Stichting Avavieren maakt het voor iedereen met een beperking mogelijk om te genieten van het strand tijdens een vakantie of dagje uit.

Strandvakanties voor iedereen met een beperking

Avavieren staat voor ‘Aangepast vakantievieren, onbeperkt uit’. Stichting Avavieren heeft de ruimte en voorzieningen om jong en oud een fijne dag uit of een heerlijke strandvakantie aan de kust van ’s-Gravenzande te bieden. Vliegeren in de wind, wandelen langs de branding, kastelen bouwen van zand. Wie denkt aan een vakantie aan de kust, zal al snel wegdromen bij dit soort activiteiten. Maar hoe ‘simpel’ het ook lijkt: het golvende water voelen of een boek lezen in een luie stoel met het zand tussen je tenen, is voor mensen met een beperking lang niet altijd even vanzelfsprekend.

Vakantiebungalows

Op Strandpark Vlugtenburg staan sinds 2018 negen volledig aangepaste, rolstoelvriendelijke zorgbungalows, die geschikt zijn voor 5, 7 of 12 personen. De bungalows zijn voorzien van standaard 1 hoog-laagbed en op aanvraag zijn hulpmiddelen te huur, zoals tilliften, po-/douchestoelen of een douchebrancard.

Bereikbaar strand

Om het strand bereikbaar te maken, kunnen kinderen en ouderen met een beperking gebruik maken van diverse strandrolstoelen. Stichting Avavieren heeft de  beschikking over een elektrische strandrups en verzorgen daarmee ritten op het strand. Voor maar liefst drie personen in een rolstoel is er plek op de strandrups en er zijn bankjes gemonteerd. Wil je zelf rijden over het strand, dan kun je gebruik maken van de elektrische strandrolstoelen. Je ervaart de vrijheid door er zelf op uit te trekken en te genieten van zon, zee en het strand. Het is ook mogelijk om heerlijk door de duinen en de omgeving van het Westland te fietsen met behulp van hun rolstoelfiets of duofiets.

Openingstijden

De vakantiebungalows en faciliteiten van Stichting Avavieren dienen vooraf geboekt te worden. U dient hiervoor contact op te nemen met Stichting Avavieren.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Stichting Avavieren. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen