Op de grens tussen Monster en ’s-Gravenzande, direct grenzend aan het Zuid-Hollands duingebied, verschijnt een herkenbaar glazen pand met een ruime tuin, waarin zeven druivenserres staan.

UPDATE: Het horecadeel van The Vineyard is sinds begin mei 2024 gesloten. Houd hun social media en website in de gaten voor meer info.

The Vineyard

The Vineyard is een plek om samen te zijn. Om samen te spelen. Om samen te werken. Om samen te eten. Om samen de prachtige druiven te zien groeien. Deze ontmoetingsplek is perfect voor alle doelgroepen, van jonge gezinnen tot wandelende ouderen. Er is ruimte om mooie gesprekken te voeren, met elkaar te zijn en om met elkaar in verbinding te komen. Het is een plek met een bijzonder verhaal, een verhaal vol van geloof.

Lunchroom

Je bent van harte welkom voor een kop koffie, lunch of een borrel in het groot opgezette restaurant. Proef van de gerechten op de lunchkaart en geniet van het uitzicht vanaf het terras. Voor de kinderen is er een binnenspeelplek, waar je als ouders zicht hebt vanuit het restaurant. Om verbonden te zijn met de omgeving, wordt bij voorkeur gewerkt met Westlandse producten. Zo werkt The Vineyard o.a. samen met zorgbakkerij Het Blauwe Hek en met lokale kwekers.

Feestjes en zaalverhuur

Heb je iets te vieren? Of wil je een workshop of lezing organiseren? In The Vineyard is er ruimte voor evenementen tot 100 personen. De zaal heeft een eigen bar, een verhoogd podium en een eigen bezoekersingang. Er is ook de mogelijkheid om een vergaderzaal te huren. Zo is er een ruimte ingericht voor vergaderingen en overleggen tot ca. 30 gasten. De zaal heeft een eigen beamerscherm voor presentaties, voldoende tafels en stoelen en een prachtig uitzicht over de Westlandse kassen en duinen.

Druivenkwekerij

Gedwongen door concurrentie en hoge arbeidskosten stopten de meeste druivenkwekers in de jaren 60 met de teelt die ooit kenmerkend was voor het Westland. In The Vineyard worden de druiven nog steeds met veel liefde en aandacht geteeld door een grote groep vrijwilligers. In de zeven traditionele druivenserres hangen diverse druivensoorten, waaronder de Frankenthaler, Muscaat en Alicante. Ben je benieuwd hoe de druiven eruit zien en hoe ze proeven? Kom langs en krijg een rondleiding!

Sociaal betrokken

The Vineyard is sociaal betrokken bij het Westland. In het restaurant werken zij daarom samen met de deelnemers van Adore Dagbesteding: “Wij bieden dagbesteding aan mensen met een lichamelijke- en verstandelijke beperking. We willen de deelnemers zinvol en leuk werk aanbieden waarbij hun talenten het best tot hun recht komen. Wij vinden het ontzettend waardevol dat zij zichtbaar zijn in de maatschappij.” U kunt de deelnemers aan het werk zien in het restaurant maar ook daarbuiten. Doordat The Vineyard een grote ruimte biedt kunnen alle deelnemers datgene doen wat het beste bij hun past.

Jeugd

Ook is er liefde en aandacht voor jongeren. Samen met jeugd van 12 tot 18 jaar uit het Westland wordt gewerkt aan een eigen ruimte met een eigen ingang. Hier kunnen zij samen eten en elkaar ontmoeten, maar ook gewoon zijn zonder verplichtingen. Hiermee creëren zij samen een plek waar jeugd zich thuis mag voelen en lol kunnen hebben. Help je mee om de jeugd in het Westland een thuis te bieden?

Openingstijden

The Vineyard is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar The Vineyard. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen