Het Westlands Schaatsmuseum weet alles over de historie van het schaatsen! Het museum is ontstaan uit de verzameling van oprichter Jan Verbeek.

Geschiedenis van het Westlands Schaatsmuseum

Het Westlands Schaatsmuseum is opgericht door Westlander Jan Verbeek uit Naaldwijk. Vele jaren heeft Jan alles verzameld wat maar te maken had met zijn grote passie schaatsen en alles rondom ijspret, zoals sleeën en andere winterse objecten. Het begon als hobby, maar naarmate de jaren vervlogen bereikte zijn verzameling een zodanige omvang dat hij moest uitkijken naar een grotere ruimte. Zijn collectie verhuisde in 2002 naar de oude stal van de monumentale boerderij “De Vlietwoning” in Naaldwijk. Op 26 mei 2009 werd helaas een deel van deze boerderij door brand verwoest. Gelukkig is een groot deel van de collectie behouden gebleven.

Nieuwe locatie

Het Westlands Schaatsmuseum heeft een nieuwe locatie gevonden. In het najaar van 2022 zal het museum zijn deur openen aan de Parallelweg 43 in ‘s-Gravenzande.

Openingstijden

Het museum is op dit moment gesloten en zal in het najaar van 2022 haar deuren openen op een nieuwe locatie.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Westlands Schaatsmuseum. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen