Van Kas tot Kust, een Haags-Westlands toggie

Fietsburgemeesters van Den Haag en Westland organiseren fietstocht 'Van Kas tot Kust, een Haags-Westlands toggie’.

De Fietsburgemeesters van het Westland en van Den Haag slaan de handen ineen en maakten een fietstocht ‘van Kas tot Kust, een Haags-Westlands toggie’. Met de fietsroute willen de fietsburgemeesters het fietsforensen en het recreatief fietsen tussen Westland en Den Haag promoten. Voor de organisatie krijgen zij hulp en ondersteuning van ‘de Haagse Kettingcast’ en van de fietsersbond Westland.

Fietsburgemeester Karin Zwinkels

“Heerlijk! Het voorjaar is begonnen! De dagen worden langer, er valt een enkel buitje en je voelt de zon weer op je gezicht. Nóg meer reden om lekker de fiets te pakken en de auto wat vaker te laten staan. Naar school, werk of voor een lekker fietstochtje van 5, 10 of 50 kilometer. Fietsen is altijd een goed idee!

Als fietsburgemeester van Westland maakte ik vorig jaar kennis met Remco de Rijk, de fietsburgemeester van Den Haag. Al snel kwamen we op het idee om een gezamenlijke fietstocht te gaan organiseren. Een Haags-Westlands Toggie zogezegd.

We willen, als fietsburgemeesters, het fietsen promoten en stimuleren én vragen aandacht voor veiligheid en goede faciliteiten voor de fietsers in onze gemeenten. Dit kan natuurlijk het allerbeste met een fietstocht!”

Drie routes: ‘Van Kas tot Kust, een Haags-Westlands toggie’

Er zijn drie verschillende ‘Van Kas tot Kust-routes’ langs mooie punten tussen Westland en Den Haag: