Weinig mensen weten dat Westland ruim 90 kilometer aan recreatief vaargebied heeft. Vaarexpert Kees Kornaat neemt je mee op ontdekkingstocht en laat je zien hoe leuk varen in Westland is!

Divers landschap

Het diverse landschap aan kassen, polders en kernen maakt varen in Westland tot een leuke activiteit, ook voor recreatieve vaarders van buiten Westland.

Een vaarnetwerk van 90 km biedt ruimte aan sloepen, kano’s en rondvaartboten om te genieten van de vaarwegen die voorheen gebruikt werden om goederen naar de veiling te brengen. Het vaarnetwerk is door middel van vaarknooppunten uitstekend bewegwijzerd.

Waterrecreatie in Westland – een introductie

De vaarwegen in Westland bieden de mogelijkheid om een rondje te maken van 1,5 uur, zoals we tijdens onze vaartocht met vaarexpert Kees Kornaat hebben gedaan. Vanuit de dorpskern van De Lier maakten we met hem een rondje net buiten De Lier, richting het kleinste dorp van Nederland – ’t Woudt – en terug. Westland biedt echter voldoende vaargebied om één of meerdere dagen varend te verkennen.

Passantenhaven

Voor recreatieve vaarders die van buiten Westland komen, biedt de passantenhaven van Watersportvereniging Westland in De Lier de mogelijkheid tot overnachten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de jachthaven.

Vaarexpert

Kees Kornaat is een ware vaarfanaat. Hij heeft niet alleen boten ontworpen en gebouwd, hij is ook meerdere keren per week op de Westlandse wateren te vinden. Vanwege zijn kennis en enthousiasme is Kees op deze website terug te vinden als ‘Westland Expert Varen‘. Wilt u iets weten over varen in Westland, aarzel dan niet hem te mailen. Klik op zijn pagina op de button ‘Stel je vraag’ en stuur je mail aan hem door.

Genieten op het water

U kunt zelf een bootje huren – (elektrische) sloep of kano -, meevaren met een rondvaartboot of met uw eigen boot het vaargebied ontdekken. U kunt alleen op pad of met een groep. Met of zonder hapje of glaasje wijn.

Kijk voor alle mogelijkheden in Westland op het gebied van varen onder ‘Activiteiten’ bij de rubriek Varen. We wensen u alvast veel vaarplezier!