Zomerse routes in het Westland

foto: Glenn Mostert

Fijne fietsroutes en wandelroutes voor deze zomer

Zodra de zon schijnt en de temperaturen oplopen willen we eropuit. De een pakt zijn fiets uit de schuur en de ander is meer van het wandelen en haalt zijn wandelschoenen tevoorschijn. Wat ook je voorkeur is, het Westland is een heerlijk gebied om al wandelend of fietsend te ontdekken.

Wij helpen je op weg met zes leuke routes door het Westland.

Top 3 wandelroutes

Ontdek wandelend het Westland met deze 3 superleuke wandelroutes.

Wandelroute 1: Duin & Strand

Duin- & strand

Deze strandwandeling/audiotour neemt je vanaf Ter Heijde mee over het Westlandse strand richting de Zandmotor en terug door de duinen.

Wandelroute 2: Ommetje Zwethzone

Ommetje Zwethzone

Deze wandeling langs de Zwethzone neemt je mee langs bijzondere plekjes. De audiotour geeft je allerlei leuke achtergrondinformatie over dit gebied.

Wandelroute 3: Waterparel De Banken

Waterparel De Banken

Deze wandeling neemt je mee door het smalle gebied tussen de zee en het glastuinbouwgebied in het Westland. Je geniet onderweg genieten van het duingebied De Banken, een uniek natuurgebied vol planten en dieren aan de Westlandse kust tussen Monster en Hoek van Holland.

Top 3 fietsroutes

Ontdek al fietsend het gebied tussen kust en kassen van het Westland.

Fietsroute 1: Tussen kust en kassen

Tussen kust en kassen

Het Westland staat bekend om de vele glazen kassen en de tuinbouw die hier veel plaatsvindt. Op deze route fiets je door het kassengebied en over een fietspad door de duinen.

Fietsroute 2: Courgettesoeproute

Courgettesoepfietsen

Deze fietsroute gaat langs stalletjes van courgettekwekerijen en andere streekproducten in het Westland en je fietst zo de ingrediënten bij elkaar voor een heerlijke courgettesoep. Een groot deel van de route voert je door het prachtige duingebied van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Fietsroute 3: Waterroute

Waterroute

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze ‘Waterroute’ neemt je mee door het Westland en laat je de regio ontdekken rond het thema water.